Akp’ye oy ver (!) Fevzi KÜÇÜKKAHVECİ kaleminden.. Akp’ye oy ver (!) Fevzi KÜÇÜKKAHVECİ kaleminden..
MHP İstanbul İ lBaşkan Yardımcısı Mehmet Aslan’la ilgili geçtiğimiz ay kısa bir haber vardı gazetelerde. Milliyetçi Hareket Partisi MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile selfie çekilen Aslan, partinin sentetik uyuşturucu bonzai ile mücadele yüzü olmuştu ve MHP İstanbul il başkan yardımcılığı görevini üstlenmişti. Bu haber üzerine Aslan’la röportaj yapmak istedik. Ancak fanatik Galatasaraylı biri söz konusu olunca program da maçlara göre şekillendi. Bir Galatasaray maçı öncesi MHP İstanbul İl Başkanlığı’nda bir araya geldik genç oyuncuyla. Bonzai ile mücadele projelerini ve siyasete atılma sürecini konuştuk. Yaklaşık bir buçuk aydır bonzai konusunda çalıştığını belirten Aslan, sentetik uyuşturucuyu ‘terör, illet’ diye nitelendiriyor. Amaçlarının gençleri bilinçlendirmek ve farkındalık oluşturmak olduğunu söyleyen Aslan, “Bizim vatanı milleti koruduğumuz gibi korumakla mükellef olduğumuz Türk gençliği var.” diyor. Gazinocular kralının oğlu, oyuncu ve siyaset kelimelerinin birbirine yakın durmadığı hatırlatması üzerine “Önyargıları kırmak için varız. İnsanlar şaşırdıkça doğru bir iş yaptığımıza inanıyoruz. Milliyetçilik sadece insan şeklinde ve tekelinde değil.” cevabını veriyor. MHP’de siyaset yapmasını ise “Her zaman milliyetçi duygulardan beslendim. Bütün inanç ve değerlerime uyan tek parti.” ifadeleriyle anlatıyor.

Bonzai ile mücadele için proje teklifiyle Devlet Bahçeli’ye gittiğini belirten Aslan, ofisinin Taksim’de olduğunu ve Beyoğlu’nda gezerken uyuşturucunun geldiği noktayı fark ettiğini dile getiriyor. Ulaşabildikleri kadar aileye, gence bonzai illetini anlatacağını söyleyen Aslan, “Kampanya ile sosyal medyada farkındalık oluşturmaya başlıyoruz. Gençlere izah ediyoruz. Bu illetten kurtulmak isteyen gençlere de sahip çıkacağız.” diye konuşuyor. Bu kapsamda gençlerle birebir görüştüğünü belirten Aslan, panellere, üniversite programlarına gittiğini aktarıyor. Aslan, “Temamız şu, uyuşturucu din, dil, ırk ayırt etmez, öldürür. Bizim için kimin ne olduğunun hiçbir önemi yok. Bu toprakların evladı bizim evladımızdır, korumak ve kurtarmak zorundayız.” ifadelerini kullanıyor. Bahçeli’nin ‘sokağa atacak bir tane evladımız yok’ ifadesine değinen Aslan, “Uyuşturucu da aynı şekilde bizim için mücadele gerektiriyor.” yorumunu yapıyor.

Milliyetçilik duygularının 10 yaşında okumaya gittiği Fransa’da başladığını anlatan Aslan, Anadolu’da birçok parti programına katıldığını ve güzel tepkilerle karşılaştığını söylüyor: “Beni kendileriyle özdeşleştirip, ‘Biz de milliyetçiyiz’ diyorlar. Bu benim için gurur verici.” Siyasete dair, milletvekilliği, parti başkan yardımcılığı gibi büyük hedeflerinin olmadığını, “Bir hedefimi gerçekleşmeden başka hedef koymam kendime. Önce gençleri bilinçlendirelim, kurtaralım.” cümleleriyle aktarıyor. Ömür boyu önyargıları yıkma çabasında olduğunu belirten Aslan, şöyle devam ediyor: “Cuma namazına giderim. Bir keresinde bir baba telefon açtı oğluna ‘Utan utan Mehmet Aslan camide, sen yoksun’ dedi. Çok oyuncu var cumaya giden. Ama haber değeri taşımıyor diye çekilmez. Bir insan gece kulübüne gidiyor diye cumaya gidemez mi? Yasak mı var?”

Annemin hayır duasına ihtiyacım var

Annesiyle birlikte yaşayan Aslan, “Anasının oğluyum.” diye tanımlıyor kendini. Babasının ölümünün ardından annesiyle baş başa kaldıklarını dile getiren Aslan, “Eve annenizin yanına gitmek, onu öpmek, vakit geçirmek, tarif edilemez duygular. Sabah çıkarken hayır duasına ihtiyacım var.” ifadelerini kullanıyor. Annesinin en büyük destekçisi olmasının yanı sıra en büyük eleştirmeni olduğunu söylüyor. Mehmet Aslan, babası adına Erzurum, Erzincan ve Sivas’ta okul yaptırmış, yeni okullar da yaptırmaya devam edeceğini söylüyor. Bunun medyada çok fazla yer bulmadığını hatırlatıyoruz: “Bunları gelin çekin demem. Bazı şeyleri Allah bilir, yeter.”  

Önce vatan, sonra Galatasaray benim için

Fanatik Galatasaraylı olan Aslan'a Galatasaray'da da yönetici olup olmak istemediğini soruyoruz. “Bu da güzel hayallerimden.” diyor. Önce vatan, sonra Galatasaray benim için.” ifadelerini kullanan Aslan, “Yurtdışında beni sevindiren, gururumu okşayan, yalnız hissettirmeyen tek şey Galatasaray'dı. Ben değerlerime sahip çıkarım. Sevdiğim şeyleri sahiplenirim, kolay kolay da vazgeçemem. Şimdi bir siyaset görevimiz var. Günün birinde o da nasipse neden olmasın. Galatasaray'da hizmet etmek her Galatasaraylının hayalidir.” şeklinde konuşuyor.

Zaman

Editör: TE Bilisim