BİZ OLALIM; BİR OLALIM. "MODERN VE GELENEĞİN ARASINDAKİ GERİLİMDEN," ANCAK BU YOLLA KURTULURUZ... BİZ OLALIM; BİR OLALIM. "MODERN VE GELENEĞİN ARASINDAKİ GERİLİMDEN," ANCAK BU YOLLA KURTULURUZ...
 Türkiye'nin en hızlı şekilde büyüyen HORMONLU MEMUR Sendikaları Konfederasyonu Memnun-sen! bu gün başlayan Toplu Sözleşme Görüşmelerine ahlaksız bir teklif sundu ..

Kamuda çalışan 2 milyon yediyüz bin memurdan farklı olarak; Kendi üyeleri için 102 TL. (üç aydan üç aya yılda 416 TL) fazladan ücret talep ediyor.

Açık açık şunu diyorlar "Bizim üyelerimiz ayrıcalıklı olsun ..! Bizim üyelerimiz diğer memurlarımızdan fazla ücret alsınlar, yani farklı olsun ..!" Bir emek örgütü, böyle ahlaksız bir teklifi nasıl yapar ve nasıl içine sindirir gerçekten anlamakta güçlük çekiyoruz ..! Ancak bunların AYRIMCILIK ruhlarına işlemiş ..!

İktidar gücünü kullanarak, iktidar gücü ile MEMURLARI korkutarak ve yalan vaatlerle kandırarak ve hatta baskı ile üye yaparak ulaştıkları üye sayısını yeterli görmeyen bu aç gözlü emek DÜŞMANLARI, sıkılmadan bu teklifi toplu şözleşme masasına görüşülmek üzere getirebiliyorlar ..!

Aynı zihniyetin mensubu emek pazarlıyıcıları; Toplu Sözleşme Masasına oturmadan bir başka Ahlaksız Talepte bulunmuşlardı ..!

Şöyle diyorlardı "Bizden fedakarlık yapmamız beklenmemeli, biz 15 Temmuz'da cadde ve sokaklara çıkarak gereğeni yaptık..! Şimdi sıra Hükümette... Bize bir JEST yapmalı .."

Bu dil kirli bir dildir, bu talepler kirli taleptir .. "15 Temmuz 'da sokaklara çıktık, bize karşılığını verin" demek rüşvet istemekle eş değerdir. Ülkesi için her vatan severin yaptığı bu eylem için bedel isteyenlere Vatansever denir mi ? Yazıklar olsun .. Hele birde bu gerekçe ile "memurlara Jest yapın" sözcüğü, sözün bittiği yerdir. Memurun Haklı Taleplerini söylemek yerine; 15 Temmuz'un gölgesinden faydalanma talebi densizliktir, ahlaksızlıktır...

Biz bunlara" SENDİKAMSI Yapı" diyoruz. "Bunlardan Sendikacı mı olur..?" diyoruz, ama anlatamıyoruz. Sendikacılık; Dimdik durup, mensuplarının Hakkını, Hukuku sonuna kadar savunmaktır. Yalvararak, acındırarak ve hele jest bekleyerek Sendikacı olunur mu hiç? Sendikacılık yapılır mı hiç bu dille ..! Yazık bu zihniyetin arkasından giden insanlarımıza... Hem de çok yazık ..!


Editör: TE Bilisim