MHP'den ihraç edilen Meral Akşener, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli hakkında önemli iddialarda bulundu.

Bahçeli'nin kendisini tutuklatmak için AK Partililerle konuştuğunu ileri süren Akşener, "Benim aldığım duyum, AK Parti bünyesinden aldığım duyum hep şöyle: Yani gidilip gidilip, şu kadını hiç değilse 15 gün tutuklayın dendiğine dair pek çok şey söylendi, onların yalancısıyım" diye konuştu. Akşener, "İddia ediyorum, ben bir parti kuracağım desem, tosun keser. Bu ayak altından gitsin diye... İki şey yaptı bir bana parti kurdurmaya çalıştı çok, bir de beni tutuklatmak istedi" görüşünü savundu.

Daha önce söylediği referandumun ertelenebileceği konusundaki sözlerine açıklık getiren Akşener, "Suikast değil. Daha ziyade bu Rakka konusunda, Menbiç üzerinden bir erteleme söz konusu olabilir diye bir duyum var. Tabii bence esas gerekçe referandum konusunda içinde bulunduğu şartlar" ifadesini kullandı.

Meral Akşener'in Cumhuriyet gazetesinden Ayşe Sayın'a verdiği söyleşi şöyle:

- Anayasa değişikliği referandumuna ilişkin yoğun bir “hayır” kampanyası yürütüyorsunuz? Nasıl bir sonuç bekliyorsunuz?

Ben referandumun hayırla sonuçlanacağına inanıyorum. Bizim seçmenimizin ilginç bir feraseti mevcut. Mesela diyor ki şahıs "Ben Ak partiliyim, 3 kere muhtar olamaz dediler, 3 başbakan yaptık, istedi cumhurbaşkanı seçtik. Şimdiden sonrası fazla" Yani şahsa özel bir anayasa değişikliği olduğu için, o şahıs olmadığı zaman ne olacak. Kaldırın bu şahsı ne olacak? Dolayısıyla millet bunun farkında.

"KADINLAR ENDİŞELİ"

İkincisi kadınların çok büyük endişesi var. Son dönemde Türkiye’de çok ağır bir kadına şiddet söz konusu. Her gün 2 kadın katlediliyor bu ülkede, çocuk istismarları, senin vakfın iyi seninki kötü şeklinde bu tür konular kadınları çok etkilemiş durumda. Ve çok ilginç, 28 Şubat’ta başörtülü kadınların yanında, başı açık kadınlar olurdu dayanışma için. Şimdi burada da benzer şekilde, yani hayat tarzı farklı kadınların dayanışma içinde olduğunu görüyorum. Salonu gördünüz, başı açık kapalı kadın sayısı eşitti.

AK Parti bünyesindeki merkez sağdan ANAP’tan DYP’den gelen seçmenler, mutedil insanlar. Onlarda bir tedirginlik var. Ve o insanlar ayağa kalktı. Kararsızım diyenleri incelediğinizde esasında onlar hayıra yakın, hayır verecek insanlardan oluşuyor. Ben farklı bir hayır çıkacağına, anket de yaptırıyorum, inanıyorum.

- Zorlu kampanya yürütüyorsunuz, MHP içinde kongre mücadelesi verdiniz, partiden ihraç edildiniz, şimdi partiden de ayrıldınız, hakaretler, ailenize, kadın kimliğinize yönelik saldırılar oldu. Buna rağmen bu kadar inatla sizi yollara düşüren nedir?

YSK resmen ilan etti: Erdoğan Cumhurbaşkanı seçildi YSK resmen ilan etti: Erdoğan Cumhurbaşkanı seçildi

Benim, 1 Aralık’tan itibaren Balgat yönetimi tarafından uğramadığım hakaret, iftira kalmadı. Bir şey gözlemledim. Türkiye’de en zarif görünüşlü erkeklerin bile, bir kadınla rekabete iş geldiği zaman, kadınların hep cinsiyeti üzerinden saldırıldığını gördüm. Bu önemli bir not benim için. İlk defa karşılaşıyorum. İçişleri Bakanlığım döneminde, 40 yaşındaydım. Yani birçok güç odağıyla mücadele ettim. O zaman kimsenin aklına gelmemişti, cinsiyetim üzerinden bir tanım. Hep siyasi tutumlarım üzerinden eleştirildim ki herkesin buna hakkı var, siyaseten lime lime edebilirler. Ama iş torunuma varan ağır iftiralara kadar gitti. Orada bunu not ettim ben. Niçin mücadele etmem lazım? Bu yaşta bir kadına söylenenler değmiyor, yapışmıyor ama şimdi 40 yaşında, 35 yaşında bir kadın neler yaşar bu yol açıldığı takdirde. Belki de referandumda bu kadar hırslı çalışmamın nedeni budur. Şimdi siyasette böyle bir anlayışın sinsi sinsi yerleştiğini görüyorum. Biz fark edemeden yerleşmiş. Şimdi adamın biri çıktı dedi ki, "Başörtüsüz kadın perdesiz eve benzer, ya satılıktır, ya kiralık" İşte bu anlayışla gereği kadar mücadele etmediğimizi fark ettim. Ve bu değişiklik söz konusu olduğunda El Fatiha! Onun için, bu referandumun sonucunda bana gelen bir şey yok, kişisel bir faydam yok benim. Daha demokrasiye yönelik adımların atılacağı, bireylerin daha korkmadan adım atacağı, insanların kendilerini daha muteber hissedeceği bir dönemin yaşanabileceği umudu.

(Kaynak: Mynet.com)

Editör: TE Bilisim