Meral Akşener, Ümraniye’de Yakup Fındık ve arkadaşlarının Crowne Plaza’da düzenlediği ‘Gönül Birlikteliği’ iftar programına katıldı. Siyaset, spor ve iş dünyasından birçok ismin katıldığı iftarda Meral Akşener, farklı siyasi görüşte olan davetlilerden oluşan protokol masasına oturdu. Katılımcılar, yoğun ilgi gösterdikleri Akşener ile öz çekim yaptı.

SİLKELE BAŞKAN DÜŞECEKLER

İftar sonrası bir konuşma yapan Akşener, “iftar sofrasında farklı siyasi görüşte olan arkadaşlarla yaptığımız sohbette şöyle bir şey çıktı; ‘silkele başkan düşecekler.” Bu arkadaşların hayır blokunun dağıtılmaması ve bir bütün olarak kalması gerektiğini de ifade ettiklerini kaydeden Akşener, yüzde 51 diye bilinen ancak en son bir hafta kala yaptırdığım ankette yüzde 54 Hayır, yüzde 46 Evet’ti. Sandıkları da bugüne kadar olmadığı şekilde STK’lar, bizler, siyasi partiler sandıkları koruduk. Ama biz bilemezdik ki hakem sahtekarlık yapacak, şike yapacak. Yapacak bir şey yok şu an itibariyle, ancak o yüzde 51’in içinde de Türkiye’nin geçtiği bu rejimin bugün ortaya çıkan sonuçlarından memnun olmayan özellikle de merkez sağ ve geçmişi Anavatan partisinin muhafazakar alanlarını oluşturan kesimlerin pişmanlığı var. Bunun içinde ‘Evet’, ‘Hayır’ tercihinde bulunan arkadaşlar yeise kapılmamalı, umutsuzluğa kapılmamalı” dedi.

OSMANLI DA BİZİM CUMHURİYET DE

Milletin önce etnisite olarak bölünmeye çalışıldığını, ardından da mezhep olarak bölmeye çalışıldığını savunan Akşener, bunda hiçbir şekilde başarılı olunamadığını bildirdi.

Meral Akşener, Türkiye’de “Cumhuriyeti sevenler”, “Osmanlı’yı sevenler ” diye çok derin bir ayrışma olduğu iddiasında bulunarak, şunları söyledi:

“Allah’ın izniyle milletimizin adına ‘Osmanlı ile Cumhuriyet’ diyeceğiz.. Osmanlı da bizim, Cumhuriyet de bizim. Cumhuriyet de demokrasi de bizim. Aziz Türk milleti de bizim. Osmanlı’yı da kuran Cumhuriyeti de kuran bu garip millettir. İkisinin de sahibi biziz. Niçin böyle bir  ayrıştırma yapıldı. Çünkü ayrıştırarak, insanları birbirinin karşısına dikerek yönetmek daha kolaydır da ondan. Dolayısıyla dün etnisite üzerinden bölemeyenler, mezhep üzerinden bölemeyenler, şimdi bu bölünmeden medet umanlara sandıkta, her alanda ev ev, kapı kapı gezerek, gerçek Osmanlı tokadını işte buradakiler atacak.”

CENABI HAK HAKLI OLANIN YANINDADIR

Halk oylaması sürecinde iftira ve karalama kampanyalarına maruz kaldıklarını belirten Akşener, Referandum sürecinde şunu gördüm. Herkes çok asabileşti. Ne teröristliğimiz kaldı, ne hainliğimiz, ne Fetöcülüğümüz. Bütün zor şartlara rağmen hayır tercihinde bulunan bizler, milletimizin çok büyük ve cesaretli teveccühü ile karşılaştık. Devleti yönetenler en üst kademeden en iri lafları, hakaretleri, iftiraları bize boza ettiği bir dönemde bir milim dahi geri adım atmayan insanlarla beraber olduk. Bu insanların bir bölümü burada.18 aydır benle beraber koşuyorsunuz. Durmadan dinlenmeden. 18 aydır da Balgat menşeyli sonra havuz medyası onların devam ettirdiği aynı iftira hakaret ve korkutmaya çalışma furyasıyla karşı karşıya kaldık ama Cenab-ı Hak haklı olanın yanındadır. Biz haklıydık netice itibari ile şimdi burada sizlerleyiz.”

“EVE DÖNMÜYORUM”

Eğer açık doğru dürüst ‘Evet’ sonucu çıkmış olsaydı doğru eve dönecektim.’Hayır’ çıkmış olsaydı başka şeyleri tartışıyor olacaktık ama ‘HaVet’ çıktı. Hem de sahtekarlığa rağmen Onun için Burada da söyleyeyim, kul kurar, kader gülermiş ama eve geri dönmüyorum, babaane olmuyorum. Zaten torun bana dede diyor. Oğlan bizim baştan aşağı babaanneliği koydu bir kenara, dede aşağı dede yukarı. demeye getiriyor ki, sen bir yol yürüyorsun babaannem, yürümeye devam et, bana dedem yeter. Dolayısıyla, çocuk bile 1.5 yaşında karar vermiş durumda, hiçbirimiz geri eve dönmeyeceğiz” diye konuştu.

Saatler sonra enkaz altından kurtarılan bebekler Saatler sonra enkaz altından kurtarılan bebekler

2014 yerel seçimlerinde CHP Ümraniye Belediye başkan adayı Sacit Eyüpoğlu, 1 Kasım 2015 genel seçimlerinde İstanbul 1. Bölge milletvekili adayı Sabri Şenel, DYP Ümraniye eski İlçe Başkanı Nusret Türker, Ümraniye Artvinliler Dernek Başkanı Metin Kar, Ümraniye’nin tanınmış işadamlarından Zümrüt Kuyumculuk sahibi Berat Yılmazel, MHP Ümraniye eski İlçe Başkanı Mustafa Kemal Aydın ve MHP’nin İstanbul İl ve ilçe teşkilatlarında görev yapmış çok sayıda ülkücünün katıldığı iftarda Meral Akşener’e katılımcılar yoğun ilgi gösterdi.

        

(Kaynak: Ümraniye Gündemi)

Editör: TE Bilisim