Meral AKŞENER iktidarı ile Türk milleti yarınından endişelenmeyecek. Adalette susamış milyonların, soruları çalınarak önleri kapanan çocuklarımızın, manipülasyonlarla dünyaları kararan insanlarımızın aydınlık yarınları başlayacak. Yargıçlarımız birilerinin emriyle ya da icazetiyle değil Türk milleti adına yargılama yapacak. Benim onun yargıcı anlayışına son verilerek Türk yargıcı anlayışı hâkim olacaktır.Adalet yeniden mülkün temeli olacaktır. Üstünler hukuku son bulacak, hukukun üstünlüğü hâkim olacaktır.

Meral AKŞENER iktidarı ile eğitim sistemimiz cemaatlerden, tarikatlardan ve milli görüş zihniyetinden kurtarılarak Türk milletinin tarih şuurunu, kader birliğini, ülkü birliğini, Türkçe sevdasını, vatan sevgisini vererek akıl ve bilimin ışığında, ülkenin kısa orta ve uzun vadeli ihtiyaçlarına göre öğretim programlarıyla, çağın icaplarıyla donatılmış gerçekçi, sorgulayan “fikri hür, vicdanı hür nesiller” yetiştirmek olacaktır. İlk ve orta öğretim okullarından Üniversitelere kadar bütün kuruluşlar liyakat esasına göre yönetilecek ve yönlendirilecektir.

Meral AKŞENER iktidarı ile Türk milletinin evlatları, biat eden değil yaradılış gayelerine uygun her türlü bağnazlıktan kurtarılarak yaratıcı düşüncelerini ortaya koymaları sağlanacak. Demokrasi çıtası medeni ülkelerin seviyesinin üstüne çıkarılacak. Milliyetçilik ile demokrasinin, özgürlüğün birbirinin vazgeçilmez unsurları olarak hayata geçirilecek.

Milliyetçilik; aziz vatan toprakları üzerinde yaşayan ve Türk milletine mensubiyet duygusuyla bağlı olan herkesi bağrına basan, onlarla hemhal olan bir anlayış olarak vatan sathında kökleşecektir. Ötekileştirici ayırımcı, etnik ya da mezhep bakışlı hastalıklı yaklaşımlardan Türk milletini kurtararak ama, fakat gibi gerekçelere sığınmadan bu milletin bütün evlatlarını kucaklayan insan sevgisiyle, anne şefkatiyle   toplumsal ruh sağlığımız yeniden tesis edilecektir. Milletleşme sürecimizin gerçekleşmesi ile huzurlu ve mutlu bir topluma kavuşacağız.

Meral AKŞENER iktidarı ile sağlık politikalarımızı tarikatların, kliklerin etkisinden kurtararak standartları yükseltilmiş aklın ve bilimin verilerine uygun politikalar geliştirilecektir. Diğer kuruluşlarda olduğu bu kuruluşu da birilerinin rant alanı olmaktan çıkarıp vatandaşlara kalitesi yüksek hizmet vermenin yolarını açacaktır. Sağlık çalışanlarının her türlü özlük hakları kadar çalışma şartları ve güvenlikleri en üst noktaya çıkarılacaktır. Aynı şekilde vatandaşımızın memnuniyeti en üst seviyede tutulacaktır. Yani hukukun üstünlüğü ve adalet her alanda, her kurumda bu kurumumuzda da geçerli olacaktır.

Meral AKŞENER iktidarı ile Ülkemizde birer krize dönüşen Güneydoğu alevi ve daha başka sorunlar bireysel özgürlükler adaletin tesisi ve hukukun üstünlüğü ile aşılacaktır. Bölücülerin ve sahte İslamcıların dış güçlerle kol kola girerek yapmaya çalıştıkları ayrıştır- bölüştür politikalarına son verilecektir. Aynı zamanda bu krize alet olanların ilgili kesimler üzerindeki “kolektif haklarımız” iddiasıyla oluşturdukları bölücü baskıları da bertaraf edilerek bireylerin modern toplumlarda olduğu gibi her türlü tercihlerinin önü açılacaktır. Küçük -kapalı sosyal yapılar yeniden şekillendirilerek sistemle bütünleşmesi sağlanacaktır.

Medeniyette geç intibak eden, yazılı kuralları bir türlü içselleştirmemiş yapılar için gerekirse sosyalizasyon politikaları uygulanacaktır. Bu konularla ilintili olduğu için Diyanet İşleri Başkanlığı yeniden yapılandırılarak her türlü hurafeden ve militarist yaklaşımlarından arındırılacaktır. Vatandaşa ütopik (bedevi Arap kültürü) dini öğreten değil dini ihtiyaçlarını yalın şekliyle veren, her türlü siyasi mülahazaların dışında toplumda var olan bütün inanç sistemlerinin dini ritüellerini vermekle yükümlü bir kuruma dönüşecektir. Çıkarcılığa, tarafgirliğe fetva veren din alimi (!) anlayışı son bulacaktır.

YSK resmen ilan etti: Erdoğan Cumhurbaşkanı seçildi YSK resmen ilan etti: Erdoğan Cumhurbaşkanı seçildi

Meral AKŞENER iktidarı ile Ekonomide üretim, tüketim ve bölüşüm yeniden ve toplumda sosyal adaleti gerçekleştirecek bir yapıya bürünecektir. Sosyal dilimler ve bölgeler arasındaki gelişmişlik düzeyleri arasındaki farkın azaltılmasına çalışılacak. Sosyal devlet anlayışı yeniden biçimlendirilecektir. Vatandaşa ulufe dağıtan değil aş- iş sahibi yapan, üretime vatandaşı katan bir anlayış geliştirilecektir. Ekonomik adaletsizliğin olmadığı, rant kapılarının kapandığı mutlu yarınlara vatandaşımız kavuşacaktır. İsraf ekonomisinden verim ekonomisine geçilecektir. Hesap verebilen şeffaf yönetim anlayışı ile her türlü yolsuzluğun, rüşvetin önü kapanacaktır. İktidarın ranta dönüştürdüğü dini ve ahlaki değerlerin ayrıştırıcı değil birleştirici fonksiyonlarının toplumsal düzenin sağlanmasındaki muazzam sosyal- psikoloji etkisi yeniden kazandırılacaktır.

Meral AKŞENER iktidarı ile Huzur ve barış dili yeniden tesis edilecektir. Yurtta sulh cihanda sulh ilkesi (ki bunu hem feto terör örgüt hem de iktidar çıkarları için sulandırdı)içte ve dışta temel politikaya yeniden dönüşecektir. Ülkelerin içişlerine karışmadan komşuluk ilişkilerini devam ettirmek, Türk milletinin hinterlandı olan bölgeler ve ülkelerle her türlü münasebeti en üst seviyeye getirmek, Türk dünyasıyla sosyal, ekonomik bilim, sanat ve kültürel iş birliğini en üst seviyeye çıkarma çabasına girilecektir. Aynı zamanda İslam dünyası ve bütün medeni ülkelerle milli çıkarları doğrultusunda medeni ilişkiler geliştirilecektir. Son dönemde Türk milletinin bekasını tehdit eder noktaya gelen ve büyük oranda AKP iktidarının yanlış uygulamalarıyla büyüyen ve emperyal güçlerin desteği ile ülkemizi sarmaya çalışan yapay Kürdistan kurma çalışmalarına hiçbir şekilde izin verilmeyecektir. Zira böylesi bir yapılanma gelecekte üzerinde yaşadığımız vatan topraklarının ve egemenliğimizin de tehlikeye girmesi demektir.

Yaşadığımız coğrafya birçok millette tarihte mezar olmuştur. Bu coğrafyada kalmak ve ilelebet varlığımız devam ettirmek istiyorsak güçlü ve her tülü müdahalelerin dışında milli iradenin emrinde güçlü bir orduya her zamandan daha çok ihtiyaç vardır. AKP ve cemaat, Türk ordusuna en büyük darbeyi vurdu. Orduya itibarını yeniden kazandırarak ve siyasi çekişmelerin dışında, demokrasiye bağlı, akıl ve bilimle yönetilen bir orduya yeniden kavuşulacaktır.

Meral AKŞENER iktidarı ile bilim, kültür, spor sanat ve çevre duyarlılığı anlayışı yeniden canlanacaktır. Kadınların hala saldırıya maruz kaldığı, sosyal güvencelerinin olmadığı bir ülke olmaktan kadınlarımız kurtarılacaktır. Gelin hep birlikte mutlu yarınlarımıza kucak açalım…


Editör: TE Bilisim