Saatler sonra enkaz altından kurtarılan bebekler Saatler sonra enkaz altından kurtarılan bebekler
 MHP İstanbul İl Başkanlığınca düzenlenen MHP 2. Bölge İstişare Toplantısı İBB Topkapı 1453 Sosyal Tesisleri'nde yapıldı.
Toplantıda konuşan Meral Akşener, Ak Parti iktidarının özgürlükleri sevmediğini, güçlü ve seçilmiş kişileri istemediğini savundu. Muhtarların yetkilerinin elinden alınmasının bu kapsamda görülmesi gerektiğini ifade eden Akşener, "Mahalledeki hırsızlardan, yabancı kişilere kadar herkesi muhtarlar bilir. Öyle olduğu için bu iktidarın işine gelmiyor. Nüfus belgeleri muhtarlardan alınarak nüfus müdürlüklerine verildi. Yakında ikametgahlar da verilir. Yakında muhtarlara da 'el fatiha' diyeceğiz" diye konuştu.

Ak Parti'nin MHP'yi ve lideri Devlet Bahçeli'yi hedefe koyduğunu ifade eden Akşener, "Niye biliyor musunuz? İktidarın alternatifi olan tek parti MHP, iktidara alternatif lider de Bahçeli'dir. Demek ki Ak Parti iktidarına karşı tek alternatif biziz" dedi.

Toplantıya katılanlara "3 Recep"i anlatacağını belirten Akşener, konuşmasını sürdürdü:

"Birinci Recep, Adana'da yaşıyor. Recep Çavuş. Gazi Mustafa Kemal Paşa, Adana'ya gider. Şehirde dolaşmaya başlar ve çok güzel evler görür. Yolun sonunda virane bir eve rastlar. Bu evin kime ait olduğunu sorar. Adana Valisi, Recep Çavuş'a ait olduğunu söyler. Recep Çavuş çağrılır. Atatürk, 'Herkesin güzel güzel evleri var, senin evin virane. Herkes bu evleri yaparken sen nerdeydin?' diye sorar Recep Çavuş'a. Recep Çavuş 'Ben sizinle Sakarya'daydım, Çanakkale'deydim paşam' diye cevap verir.

Anlatacağım ikinci Recep ise bin odalı kaçak sarayda oturuyor. İnsanlar Saray yapabilirler. Ama hiç çalışmadan başkalarının, milletin parasıyla bin odalı Saray yapacaksınız. İşte Recep Çavuşları bilmemek, anlamamak böyle bir şeydir.

Üçüncü Recep de kısa süre önce hayatımıza girdi. Ermenek'te işçilerimiz maden ocağında mahsur kaldı. 'Oğlum yüzme bilmiyordu' diyen Ayşe teyzenin eşi Recep amca. Oğlunun cenazesi çıkarıldı madenden. Cenaze namazı Bakan ve Diyanet İşleri Başkanı geç kaldığı için bekletildi. Sonra yırtık lastik ayakkabılı Recep Amca girdi hayatımıza. Köylüler bilirler. Bu lastik ayakkabılar, arabaların kullanılmayan lastiklerinden yapılır. Recep amcanın bunu bile alacak parası yoktu. İşte Recep Çavuş, bin odalı sarayda yaşayan Recep ve Ermenekli Recep amcanın arasındaki fark."

Başesgioğlu: "Hava kuşun gibi ağır"

MHP İstanbul Milletvekili Murat Başesgioğlu ise herkesin canının yandığı bir dönemden geçtiklerini, havanın kurşun gibi ağır olduğunu, 2015 seçimlerinin demokrasi tarihi için önemli bir kilometre taşı olacağını söyledi.

Türkiye'de ve özellikle İstanbul'de kent güvenliğinin kalmadığını savunan Başesgioğlu, "Güvenliğin olmadığı yerde bir şeyden bahsedilemez. MHP Esenler İlçe Başkanımız geçenlerde yolda giderken bıçaklandı. Sığınmacılar, uyuşturucu satıcıları, suça meyilli çocuklar sokakta" dedi.

İstanbul'un 1994 yılından bu yana aynı siyasi görüş tarafından yönetildiğine dikkat çeken Başesgioğlu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından 20 yılda İstanbul için 130 milyar dolar harcandığını, bu rakamın içinde Marmaray gibi büyük projelerinin parası ve ilçe belediyelerin ödeneklerinin bulunmadığını, buna rağmen İstanbul'da kentsel dönüşümün bile tamamlanamadığını kaydetti.

Ak Parti'nin İstanbul vizyonunun tamamlandığını öne süren Başesgioğlu, MHP'nin toplumsal merkezin partisi olduğunu ve tüm sorunları çözeceğini belirtti.

MHP İstanbul İl Başkanı Mehmet Bülent Karataş ise Ak Parti aktadarında 12 yıldır tahrip edilmeyen kurum ve kuruluş kalmadığını, muhtarların bazı yetkilerinin kısıtlandığını, 8 bine yakın okul müdürü ve yöneticisinin Memur-Sen'e bağlı Eğitim Bir-Sen'e üye olmadıkları için görevden alındığını iddia etti.

Gelişmiş toplumlarda yolsuzluğa bulaşmış kişilerin toplumun önüne bir daha çıkamadığını vurgulayan Karataş, "Şimdi bir Park Orman örneği var karşımızda. Park Orman, yılda 4 milyon lira kira ödeyen firmadan alındı. Yıllık 500 bin liraya başka firmaya kiraya verildi. Oradaki imar durumu değiştiriliyor ve 108 villa yapılacak. Park Orman, İstanbul'un yaşam alanlarından biri" dedi.

Toplantıya MHP Genel Başkan Yardımcıları Celal Adan, Atilla Kaya ile MHP İstanbul il ve ilçe teşkilatı üyeleri, sivil toplum örgütleri temsilcileri ve muhtarlar katıldı.

Editör: TE Bilisim