MHP Genel Başkan adayı aynı zamanda MHP eski Milletvekili Meral Akşener, tedbirli olarak disiplin kuruluna sevk edilme konusunda gerçeği yansıtmadığını beyan ederek şunları söyledi:

 "Tedbirli ihraç ile ilgili hukukçularımızla görüştük. Sayın Bahçeli adına genel merkezden yaptıkları açıklamalar var, 'kesinlikle ihraç yoluna gitmeyeceğiz' diye. Bu zamana kadar Bahçeli'nin yalan konuştuğunu duymadım. Partimizin 47 yıllık siyasi geçmişi mevcut. Ama 200 yıllık fikri anlayışı var. Bu anlayış ve şuur ile hareket ediyoruz. Ayrıca biz kendimizi Başbuğumuzun deyimi ile sinir uçları olarak görüyoruz. Hem çizginin sağ tarafında merkez sağ alanında kurulan partiler var. O alanda sadece Adalet ve Kalkınma Partisi kaldı. Merkezin sol tarafında da sosyal demokrasi diye tarif edilen çeşitli renkler var. Ağırlıklı olarak CHP görülüyor. Sağda ve solda siyasi parti var olarak görürsek MHP tam merkezdedir. Hem avantaj hem de dezavantaj dediğimiz bir durum vardır. Sağ ve soldaki partilerin seçmenine sorduğunuzda partinize oy vermezseniz diye sorulduğunda karşınıza MHP çıkacaktır. Kaygan bir zemindeyiz. Biz avantajlı halini ortaya koyacağız.'' dedi.

 

YSK resmen ilan etti: Erdoğan Cumhurbaşkanı seçildi YSK resmen ilan etti: Erdoğan Cumhurbaşkanı seçildi

"ÜLKÜCÜLERİN GÖSTERDİĞİ TAVIR BİR MİLATTIR"

Konuşmasının devamında Ülküdaşlarını da unutmayan Akşener Ülkücülerin verdiği desteğide es geçmedi.

 "Arkadaşlarımız adalet kavramının işlemesi kavramını iddia ederek hak aramanın nasıl olduğunu Türkiye'ye göstererek mücadele verdi. Büyük bir olgunluk içerisinde arkadaşlarımız bir çalışma gösteriyor. Bu sayede MHP'nin demokrasiye bakışını, tutumunu görüyor, hukukun üstünlüğüne olan direncini gösteriyorlar. Ankara'da engellenen tüzük kurultayında ülkücüler bir irade gösterdiler. Bir çirkin sloganın olmadığı, tacizin olmadığı, sabahın erken saatlerinden gelen insanların saat 15.30'a kadar taşkınlık göstermeden Ankara'da gösterdiği tavır bir milattır. Şimdi biz nihayet sözün dışında davranışlarımızla nerede olduğumuzu paylaşıyoruz. Allah hepsinden razı olsun demokrasi için büyük bir gedik açtılar" şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim