Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan adayı Meral Akşener, temaslarda bulunmak üzere geldiği Afyonkarahisar’da görevden alınan MHP teşkilatları ve MHP’li Belediye Başkanlarıyla bir araya geldi. 2 bine yakın partilinin katıldığı toplantıda görevden alınan MHP Afyonkarahisar eski Merkez İlçe Başkanı Alper Yağcı, Akşener’e gündüz Türkçülük Günü etkinliklerinde, örste dövdüğü demirden işlenerek yapılan Afyonkarahisar’a özgü bir tur spatula olan ‘esiran’ hediye etti. 

Gerçekleştirilen etkinlikte konuşan Akşener, Ankara Sulh Hukuk Mahkemesi’nin verdiği kongre kararının ertesi gün bazı gazete ve televizyonlarda olayın ‘MHP’de paralel operasyon’ olarak verildiğini hatırlattı. Kendisine ve diğer adaylara paralel eleştirilerine sert tepki gösteren Akşener, “Bize paralel diyenler, ben dahil hiç kimse paralel değil ama siz yamuksunuz yamuk. Bu yamukluk önce kendileri yamuklaştı sonra ülkeyi yamuklaştırdılar. Yamulttular. Bütün kurumlarımız yamuldu. Dolayısıyla bu olağanüstü kurul mücadelesi muhakkak başarıya ulaşacaktır. Her bir oyun, yalan dolan, tehdit, iftira gücümüze güç katıyor. Ne kadar haklı bir yerde durduğumuzu bize ispatlıyor” şeklinde konuştu. 

Kongrenin durdurulmasına ilişkin tedbir kararı alan hakimi, avukatı aracılığıyla HSYK’ya şikayet ettiğini de açıklayan Akşener, “İki hakim arkadaş kanuna mugayir bir eyleme imza atarak tedbir kararını imzaladılar. Ben de bugün itibarıyla avukatımdan istedim. Bir dilekçeyle HSYK’ya, Gemerek Hakimini şikayet ettim. Dosya kararını görelim, o da marş marş HSYK’ya” dedi. 

“BENDE MERAL AKŞENER’SEM, O KONGRENİN ÖNÜNDE DURACAĞIM” 
MHP Genel Merkezinin, Yargıtay’a gitmesi nedeniyle ilçe mahkemelerinden alınan tedbir kararlarının, güveni kötüye kullanmak ve kamu düzeni bozmak anlamı taşıdığını iddia eden Meral Akşener, ya Yargıtay hızla toplanarak karar alacağını ya da kongrenin 15 Mayıs’ta yapılacağını belirtti. 

Tedbir kararıyla kolluk güçlerini çağırarak kongrenin toplanmasının engelleneceği yönünde haberler geldiğini de ifade eden Akşener, “Bende Meral Akşener’sem, o kongrenin önünde duracağım. Eski İçişleri Bakanı olarak orada duracağım. Çağırılan kolluk güçleri bakalım kendi Eski İçişleri Bakanlarını nasıl karşılayacaklar? Ben orada olacağım. Ama biliyorum siz de orada olacaksınız. Allah'ın izniyle bende bilgileri olan, 548’in üzerinde oy vereceğim diyen kardeşlerim de orada olacak. Buradan herkese sesleniyorum. Salt çoğunluğu aşan miktarda delegemiz gelmişse onun üstünde ne var. Hadi bakalım gücünüz yetiyorsa iptal ettirin” diye konuştu.

Akşener kurultay ile ilgili konuşmasına şöyle devam etti: “Biz kararlıyız kardeşim. Bizim irademizi bizim kararımızı kıramazsınız. Bizi geri çeviremezsiniz. Az önce bana verdiler ya kazımak için işte ben onu söylemiyorum beni ancak onunla kazırsınız ona da gücünüz yetmez. Buradan ilan ediyorum ben oradayım biz oradayız sizi de bekleriz.”ifadesini kullandı. 

Gümüşhane ekibiyle 30 saat sonra gelen mutluluk Gümüşhane ekibiyle 30 saat sonra gelen mutluluk

Akşener konuşmasının ardından bir süre partilileri ile sohbet etti.  

KAYNAK: İHA

Editör: TE Bilisim