MHP’de 19 Haziran’da yapılan ve 656 delegenin katılımıyla gövde gösterisine dönüşen tüzük kurultayı ile ilgili sıcak gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Ankara 3. Asliye Hukuk Mahkemesi’nin kararlara ilişkin tedbir kararı koymasının ardından, Akşener cephesinden kongre günüyle ilgili önemli bir iddia geldi.

Edirne Eski İl Başkanı Avukat Mehmet Tolga Akalın sosyal medyadan paylaştığı belge ile, Akşener’in ileride ihraç edilmesinin planlanarak, yarışta saf dışı bırakılmak istendiğini ifade etti.

İşte Tolga Akalın’ın o paylaşımı ve yayınladığı belge:

İŞTE BELGESİ : BİR KISIM MUHALEFETİN KONGRE TUZAĞI 

Soru : Peki bir kısım muhalefet 19 Haziranda yapılan tüzük değişikliklerine aynı gün ve devamında niçin tepki gösterdi !
Cevap : Bir kısım muhalefetin 19 Haziran sonrası Meral Hanımın (ve genel merkezin istediği kadar delegenin)disipline tedbirli sevk edilerek/ihraç edilerek adaylıktan bertaraf edilmesine yönelik hukuki teşebbüsü, yapılan değişiklikler ile ortadan kaldırılmıştır. 

Aşağıdaki belge gündeme ilave tüzük değişikliği önerisi ile ilgili bir kısım muhalefetin hazırladığı ve tarafımıza gönderilen gündem değişiklik önerge taslağıdır.Taslağı inceleyen MHP tanıyan her hukukçu görecektir ki ; bu taslak tüzük değişikliği haline geldiği takdirde 19 Haziran sonrasına ilişkin verilecek bir hızlı ve hukuksuz ihraç kararına karşı hiçbir koruma sağlamamaktadır. Niyetlerini aylardır yaptıkları delege ziyaretlerinde ortaya koyan bu emel sahipleri ile tüzük değişikliği önergesi müzakere etmek beyhüde bir çaba olacağı için gerek duyulmamıştır. Tüm bunlara rağmen onların da hem 19 Haziran öncesi ve hem de 19 haziran sonrasına ilişkin hukuki durumları yapılan değişiklikler ile güvenceye bağlanmıştır.”

TÜRK MİLLETİ OLABİLMEK… TÜRK MİLLETİ OLABİLMEK…

Editör: TE Bilisim