Diğer adıyla 4A Hizmet Belgesi için yapılan sorgulamalardır. Ülkemizdeki sosyal güvenceler SGK, SSK ve Bağkur olmak üzere üçe ayrılmaktadır. Yeni çıkartılan yasa ile bütün kurumlar SGK adı altında toplanmıştır.

Sitemiz üzerinden yapabileceğiniz SSK sorgulama işlemleri tamamıyla ücretsizdir. Yapmanız gereken tek şey sitemizde sorgulama ara yüzüne erişim sağladıktan sonra sizden istenilen bilgileri eksiksiz bir şekilde doldurduktan sonra sorgulama tuşuna basmaktır. İşleminiz saniyeler içerisinde ekranınıza yansıyacaktır. Sitemiz üzerinden T.C kimlik numarası ile SSK sorgulaması işlemini de gerçekleştirmeniz mümkündür,

Neden Sorgulama Yapmalıyım?

Online SSK sorgulaması yaparak, işe giriş çıkış tarihlerinizi öğrenebilir, yatan primleriniz, emeklilik için yatırmanız gerekli olan primleriniz, varsa prim borçlarınız ya da SGK kurumuna olan herhangi bir borcunuz olup olmadığını öğrenmek için sorgulama işlemi yapabilirsiniz. Çalışan arkadaşlarımız için de şifresiz SSK sorgulaması ile işverenlerin sigorta primlerini yatırıp yatırmadığını kontrol etmek amaçlı sorgulama yapabilirler. SSK sorgulaması yapmamanız için herhangi bir neden yoktur. Sorgulama işlemlerinde sizden kesinlikle bir ücret talep edilmemektedir.

Sorgulama Yapmazsam Ne Olur?

SSK sorgulaması yapmadığınız takdirde, iş vereninizin priminizi yatırıp yatırmadığını öğrenemezsiniz. Emekliliğiniz için toplam olarak yatırmanız gereken prim sayısını ve tutarı hakkında bilgi sahibi olamazsınız. En önemlilerinden biri ise sorgulama yapmandan kaba taslak olarak emeklilik zamanınızı hesaplayabilirsiniz ancak ücretsiz SSK sorgulaması yaparak emeklilik tarihinizi kesin olarak saptayabilirsiniz.

Seçim tarihi açıklandı, gözler YSK'da! Seçim tarihi açıklandı, gözler YSK'da!

KAYNAK : TC İle SSK - SGK Sorgulama - Hizmet Dökümü Alma

Editör: TE Bilisim