Osmanlı’nın Kürtleştirdiği  Türkler! Osmanlı’nın Kürtleştirdiği Türkler!
Bank Asya'nın polis baskınıyla yönetimine el konulmasına tepki gösteren vatandaşlar, şubelere akın ederek hesaplarına para yatırdı. Banka çıkışında selfie (öz çekim) yapan vatandaşlar, “Para çekmeye değil, selfie çektirmeye geldik.” dedi.

Tuzlalı vatandaşlar, dün gece yapılan polis baskınının ardından Bank Asya şubelerine akın etti. Bazıları var olan hesaplarına ilave para yatırırken, hiç hesabı olmayan çok sayıda vatandaş da yeni hesap açtırarak yapılanları protesto etti.

Bank Asya’nın batırılmak istendiğini belirten bir banka müşterisi, “Arabamı satıp parayı bankaya yatırdım. Bankayı batırmaya çalışıyorlar ama biz izin vermeyeceğiz.” şeklinde konuştu.

Yasin Sarı isimli başka bir vatandaş ta, “Bankaya para çekmeye değil, selfie çekmeye geldim. Zaten altın hesabım ve cari hesabım vardı, şimdi de cebimdeki harçlığımı getirerek katılım hesabı açtım, sevinçliyim. Fiili duamızı ettik, kavli duamızı da yaptık, yapmaya da devam edeceğiz, Allah bu millete sabır versin! Kelimelerin bittiği yerdeyiz. Ülkemizi batırmak isteyenlerden kurtulmak için bol bol dua edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

‘BU BASKILARI YAPANLARA TEŞEKKÜR EDİYORUM’

Murat Öz isimli banka müşterisi ise, “Bu baskıları ve haksızlıkları yapanlara teşekkür etmek istiyorum. Bundan önce bankaya çok sahip çıkmıyorduk, gazetemizi okumuyorduk, televizyonumuzu seyretmiyorduk. Ama şimdi hepsini günü gününe takip ediyoruz, ne var ne yok öğreniyoruz. Bu nedenle bu baskıyı yapanlara çok teşekkür ediyorum. Her şey layığını bulacaktır.” diye konuştu.

Yapılan zulümlere dur demenin zamanı geldiğini söyleyen başka bir vatandaş da, başka bir bankaya yatan bir miktar maaşını Bank Asya'ya yatırmak için geldiğini söyleyerek, “Mazlum insanlarla kalplerimizin beraber attığını göstermek için buradayız.” dedi.

Devletin haksız yere yapmış olduğu zulümlere karşı, hukuksuzluğa karşı tavrını göstermek için Bank Asya şubesine geldiğini söyleyen Sadık Erdem isimli vatandaş ta basın mensuplarına şunları söyledi: “Bugün mazlum insanlara yapılanlara karşı olduğumuzu, onlarla yan yana olduğumuzu, yüreklerimizin beraber attığını, kalplerimizin beraber attığını göstermek için buradayım. Yapılan hukuksuzluklar elbet bir gün sona erecektir. Allah'a çok şükür bundan hiçbir şüphemiz ve kuşkumuz yok. Bugün insanlar akın akın Bank Asya'ya gelerek dövizlerini, mevduatlarını, her şeylerini yatırmakta. Bu millet doğrunun, Hakkın ve hakikatin yanında olacaktır. Türk milleti bu işe sahip çıkacaktır, kötü emeller amacına ulaşmayacaktır.”

Yapılan hukuksuzluğa ve haksızlığa karşı gelmek için eşi ile birlikte Bank Asya şubesine para yatırmak için geldiğini söyleyen Servet Tayfur ise, “İnşallah yapılan hukuksuzluklar ve haksızlıklar tez zamanda bitecek. Gereken mesaj gereken yerlere verilmiştir diye düşünüyorum.” dedi.

‘BİLEZİĞİMİ SATIP BANKAYA YATIRDIM’

Sahibi olduğu tek bileziği bozdurarak Bank Asya şubesine yatırmak için gelen Hanife Ayakta isimli kadın da “Çok üzgünüz ama elimizden gelen ne varsa yapmaya çalışıyoruz. Bir tane bileziğim vardı, bugün onu bozdurdum getirdim Bank Asya'ya yatıracağım inşallah. Bize kötülük yaptıklarını zannedenler aslında bize çok büyük iyilik yapıyorlar. Allah bunu zayi etmez inşallah.” şeklinde duygularını ifade etti.

Editör: TE Bilisim