Ümit Özdağ ‘Türk Çernobili’ diyerek faciaya karşı böyle uyarmıştı: Acil durum ilan edilmeli Ümit Özdağ ‘Türk Çernobili’ diyerek faciaya karşı böyle uyarmıştı: Acil durum ilan edilmeli
Bu diklenmenin ayakta kalmanın sonsuza kadar var olmanın ikrarı izharı ve tekrar binlerce vatan e evladının haykırışına dönüştü. Alanı dolduranların nidaları vatan sevgisi heyecanı haykırışı arşa yükseldi.
Adana’dan vatan bir bütündür parçalanamaz” gerçeği dosta güven, ülkeyi bölmek isteyen her türlü düşman mahfile korku salmıştır. “Allah’ına kurban Adanalı” kor gibi yanan yüreğini sesini ocaklara düşen ateşin feryadını avazı çıktığı kadar haykırdı dualarla meydanı titretti. 
Bu birlik bütünlük kardeşlik sesi ülkenin her tarafından bütün millet ve ümmet illerinden candan yürekten takip edildi. Bu duruş haykırış var oluş ülkenin kardeşlik birlik bütünlük teminatı olduğunu bir kez daha ortaya koymuştur.
Adana vatandır Vatan tüm Türkiye’dir, Türkiye herkesindir. Herkes Adanalıdır, Batmanlıdır, Karslıdır,her karış toprağımız herkesin ve hepimizindir.Kim nereli ise hepimiz oralıyız kim nereden gelmişse artık Adanalıdır.
Bu ifadeler kardeşlik birlik bütünlük ve ebedi var olmanın Samimi bir tekrarıdır. Alanda bütün sosyal kesimlerden farklı partilerden ilk defa MHP toplantısına gelen bunu açıkça dillendiren insanlarla doluydu.
MHP artık milli direncin milli öfkenin sel olup tüm ayrıştırma fitne ve melaneti silip süpürmenin son adresi son kalesi olarak artık herkes tarafından kabul edilmiştir.
Burada hava sıcaklığının 50 derece yaklaşması adeta yanan yüreklerin haykırışı ihaneti ateşe vermesinin resmini ortaya koyuyordu.Adana sıcağında bölücülük ayrışma ve fitne ateşe verilmiş, yakılmış kül edilmiştir.
MHP genel başkanın “Kürt kökenli kardeşlerimizin AKP, PKK,ve BDP Koalisyonu bozmalıdır.” ifadesi alanda müthiş bir uğultuya yol açmış ve çok büyük alkış almıştır.Evet beklide mitingin en can alıcı cümlesiydi.
Bu ülke de kardeşlik birlik bütünlükten bahseden ülke ve vatan sevdalılarını kandan beslenen diye takdim edilmesi çok çirkin bir iftira olarak ifade edilmiştir.
Etnik ayrıştırıcılar bölücüler kandan beslenenler akiller barışçı, ülke sevdalısı olan Milliyetçileri, vatan severleri çözülme sürecine karşı çıkanları barışı istemiyor demek çirkin bir iftiradır. Bunu gitsin hayvanat bahçesinde anlatsınlar ifadesi filmin ve kanlı barış tiyatrosunun artık sona gelmesi gerektiğini ortaya koyuyordu. 
Adana bugün tarihi günlerinden birini yaşadı. Tarihe bu mert yiğit delikanlı sıcak Akdeniz insanıyla yeni bir not düşülmüştür. Bölge insanın ülkeye ilgi ve önceliğinin Vatan ve milli meseleler ekseninde olduğunu göstermiştir.
Ülke üzerine hesap yapanların hesaplarını yeniden yapmaları, yanlışın Türk milletinin vicdanından döneceğini bu toplantı ortaya koymuştur.Bu milli silkiniş, milli öfke ve milli sel dalga dalga ülkeye yayılmıştır. 
Türk milleti ve Türk milletinin dostlarının yaşadığı her yerde çok büyük sevinç ve gönüllere ferahlık ve su serpmiştir. Üzülme ey millet evladı! teslim alınamayan son kale MHP var. Türkiye sahipsiz değildir.Hiç kimseye mecbur ve mahkum değildir.
Türk milleti karşılaştığı her zorluğu aşmasını bilmiştir. Her seferinde ihanet elini kırmasını zincirleri parçalamasını bilmiştir.Söz konusu vatansa gerisi teferruattır.
MHP genel başkanı Devlet Bahçeli beyin, son derece beğeni toplayan konuşmasını, geniş bir şekilde haberalpten sözlü ve yazılı olarak takip edebilirsiniz.
Sabri Şenel
Editör: TE Bilisim