Saatler sonra enkaz altından kurtarılan bebekler Saatler sonra enkaz altından kurtarılan bebekler
 MHP Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, Türkiye’de idam cezasının kaldırılmasıyla ilgili belgeleri sosyal medya hesabından paylaştı. Halaçoğlu'nun paylaştığı 2004 yılına ait belgelerde, dönemin başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzası bulunuyor.

PKK’nın lideri Abdullah Öcalan’a verilen idam cezası sonrasında, MHP’nin de içinde yer aldığı koalisyon hükümetinin idam cezasını kaldırdığı iddia ediliyordu.

MHP'li Halaçoğlu ise, idam cezasının dönemin başbakanı Erdoğan'ın imzasıyla kaldırıldığını belirtti.

Halaçoğlu'nun paylaştığı 2004 tarihli belgelerin üstünde "Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlık Kanunlar ve Kararlar Genel Müdürlüğü" yazıyor.

"Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’na" ithafen hazırlanan belgelerde şu ifadeler yer alıyor:

“Dışişleri Bakanlığı’nca hazırlanan ve Başkanlığınıza arzı Bakanlar Kurulu 18/11/2004 tarihinde kararlaştırılan ‘İnsan Hakları ve Temel Özgürlükleri Koruma Sözleşmesine Ek Ölüm Cezasının Her Koşulda Kaldırılmasına Dair 13 No’lu Protokolünün Onaylanmasının Uygun Bulunduğu Hakkında Kanunun Tasarısı' ile gerekçesi ilişikte gönderilmiştir. Gereğini arz ederim.”

Öcalan'ın idama mahkum olduğunu hatırlatan Halaçoğlu, avukatının AİHM'e başvurması nedeniyle idam dosyasının Meclis'e sevk edilemediğini belirtti.

İşte o belgeler:






Editör: TE Bilisim