MHP İstanbul’da ilçe başkanlığı yapmış 139 eski ilçe başkanı referandumda HAYIR deklerasyonu yayınladı.

Bu akşam yemekli toplantıda bir araya gelen ilçe başkanları neden HAYIR dediklerini bir deklarasyon yayınlayarak kamuoyu ile paylaştı.

İşte o deklarasyon ve deklarasyona imza atanlar:

KAMUOYUNA DUYURU

Ülkemiz, 16 Nisan 2017 tarihinde, geleceğimiz için hayati önem taşıyan bir referanduma gidecektir. 

Öncelikle bir yarı doğrudan demokrasi yöntemi olan referandumun, kendisine özgü koşulları dikkate alındığında “evet” ve “hayır” arasında alternatifi olmayan bir seçimi dayatması özellikle son 15 yıldır giderek artan toplumsal kutuplaşmamız açısından büyük sakıncalar taşımaktadır. Bununla birlikte Türkiye’nin referandum tarihine bakıldığında dönemsel olarak bu yolla alınan kararların ilerleyen yıllarda büyük tartışmalara yol açtığı görülmektedir. 2010 anayasa değişikliği referandumu bunun en yakın örneği olarak hafızalarımızda tazeliğini korumaktadır. 

Dolayısıyla ülkemiz 15 Temmuz alçak darbe girişiminin ardından başta FETÖ terör örgütü, DEAŞ ve PKK/PYD olmak üzere birçok cephede yoğun bir mücadele sürdürürken böyle bir kutuplaşma aracının milletimizin kucağına bırakılmış olması manidar olduğu kadar kaygı vericidir. 

Türkiye’nin bugün ihtiyaç duyduğu şey “evet” ve “hayır” arasında sıkışmış, birliktelik inancı bu merkezde ayrışmış toplum kesimleri yaratmak yerine; geleceği kuşatabilmiş bir milletin mensupları ile ülkemizin hak ettiği konuma taşınması ülküsü olmalıdır. 

Bu gereklilik karşısında Türkiye’nin yaklaşık 150 yıllık parlamenter demokrasi geleneğini bir kenara bırakıp, Anayasanın çizdiği sınırların dışına çıkmayı yönetim metodu olarak benimsemiş bir  zihniyetin “tek adamlık” hedefine ortak olmak veya katkı sağlamak kabul edilebilir değildir. 

Biz Türk Milliyetçilerinin vazifesi her şeyden önce ülkemizin birlik ve bütünlüğünü korumak, milletimizin refah ve mutluluğunu artırmak, aynı şekilde ülkümüzün bir gereği olarak demokrasimizin ilerlemesini sağlamaktır. 

Ne yazık ki ülkeyi terör örgütlerinin savaş alanı haline getiren, ortak amaçlarımızdan uzaklaştıran ve uluslararası camiada büyük bir çıkmaza doğru sürükleyen mevcut iktidarın her kandırıldığında imdadına yetişmek, Türk Milliyetçilerinin kutlu vazifesine aykırılık teşkil etmektedir.

Bizler, İstanbul’da Milliyetçi Hareket Partisinde bir dönem görev yapmış ilçe başkanları olarak belirtmek isteriz ki; milliyetçiliği ayaklar altına alan, dile varmaz hakaretlerle ülkülerimizi hedef gösteren, terörist başı Öcalan ile müzakere eden, hiç çekinmeden eyalet sisteminin avantajlarından bahsedebilen ve daha şehitlerimizin hesabı sorulmamışken sözde devletin paçavrasını protokolde şanlı bayrağımızın yanına layık gören bir siyasi anlayışın ülkücü/milliyetçi hareketin gelecek tasavvurunda yeri yoktur ve bundan böyle de olmayacaktır. 

Başbuğumuz Alparslan Türkeş’in 1975 yılından bu yana ortaya koyduğu “hürriyetçi/parlamenter nizam” ideali, Milliyetçi Hareket Partisinin parti programı ve seçim beyannameleri çerçevesinde Türkiye’nin yaşadığı hükümet sistemi sorunlarının parlamenter demokrasinin kapsamı içerisinde kalınarak çözülmesi gerektiğini savunuyoruz.

Bu çerçevede, 18 madde halinde parlamentodan geçirilen ve adına “Cumhurbaşkanlığı sistemi” denilen bütünleşik anayasa değişikliği paketinin önemli belirsizlikler ve büyük tuzaklarla iç içe olduğunu görüyoruz. Referandumda milletin önüne getirilecek olan Anayasa değişikliğinin özetle şu temel problem ve eksiklikleri barındırdığını hatırlatmak istiyoruz. 

* Bu maddeler genel kabul görmüş hükümet sistemleri irdelendiğinde, keskin kuvvetler ayrılığını öngören bir Başkanlık modeli olmadığı gibi, ülkemizin koşullarına aykırılık teşkil eden bir sistem hüviyetindedir. 

* Türk yönetim geleneğinde yürütmenin merkezde ya da tek elden idaresi söz konusu olsa da aynı yönetim geleneğinin toy, kurultay, istişare ve meşveret gibi denge/kontrol mekanizmalarını bir öğreti olarak kazandırması günümüz kuvvetler ayrılığı prensibinin işlerliğini vazgeçilmez kılmaktadır. Getirilmek istenen hükümet modelinde ise Cumhurbaşkanlığı kararnamesi, Cumhurbaşkanının olağanüstü hal ilan etme yetkisi, meclisi fesih ve meclis onayına mecbur olmadan bütçe çıkarma yetkisi gibi düzenlemeler milli iradenin en büyük tecellisi olan TBMM’yi şekli bir organ haline dönüştürmektedir.

* Aynı şekilde kuvvetler ayrılığının diğer bir taşıyıcısı olan yargı organının bağımsızlığı ve tarafsızlığını sağlayacak denge mekanizması da bu öneride bulunmamaktadır. Zira Yargıtay, Danıştay ve Sayıştay’ın yanı sıra Hakimler Savcılar Kurulu’nun 6, Anayasa Mahkemesinin 12 üyesini doğrudan, diğer üyeleri ise parlamento çoğunluğu üzerinden belirleyecek bir Devlet Başkanının öngörülmesi Türkiye’nin siyasal/toplumsal barış ve huzuruna en büyük darbeyi indireceği düşüncesindeyiz.

* Yine bu değişiklik önerisinde Cumhurbaşkanına tanınan “üst düzey bürokratları belirleme ve atama” yetkisi son derece geniş bir ifade olup, toplumun farklı kesimleri arasındaki fırsat adaletini ortadan kaldıran bir anlayışa sahiptir. Partili bir cumhurbaşkanı ile birlikte düşünüldüğünde bu önerinin Türkiye’deki siyasi rekabeti tamamen askıya alacağını tahmin etmek zor değildir. 

* Bu değişiklik önerisi kamu tüzel kişiliğinin cumhurbaşkanı kararnamesi ile düzenlenmesi ve olağanüstü hal dönemlerinde bunun denetim dışına çıkarılması gibi “süper yetkileri” tek bir kişide toplaması sebebiyle büyük tehlikeleri barındırmaktadır. Bu haliyle orta ve uzun vadede bölgeli devlet sistemine, eyalet yapılanmalarına ve onların farklı formlarına zemin oluşturabilecek riskli bir içeriğe sahiptir.

İşte yukarıdaki temel ilkeler ve özetle sıraladığımız teknik gerekçeler çerçevesinde, ülkücü/milliyetçi hareketin sarsılmaz neferleri olarak 16 Nisan 2017 tarihinde yapılacak Referandum’da “HAYIR” diyerek ülkemizin birliğine, geleceğine, demokrasisine ve ülkülerimize sahip çıkacağımızı büyük Türk milletine saygıyla arz ediyoruz.

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE….

ADALAR:

Ali Fuat Akalın 

Yahya Bayrak 

ARNAVUTKÖY:

Fatih Babacan  

ATAŞEHİR:

Oğuz Sarul                 

Mahmut Kılıç  

AVCILAR:

Ergün Koçak 

Ahmet Darbaz 

Erdoğan Karakal 

Yaşar Seyisoğlu

Bekir Gül

BAĞCILAR:

Hakkı Polat

Ali Erdemir

BAHÇELİEVLER:

Kemal Karakaş 

Muharrem Yüksel

Muharrem Gürcü

BAKIRKÖY:

Mehmet Ural 

Remzi Yazgan

BAŞAKŞEHİR:

Celalettin Akyol

BAYRAMPAŞA:

Aydın Kurtuluş 

Kadir Başer 

Resul Çakmakçı 

BEŞİKTAŞ:

Tuncay Buruşuk 

Yaşar Alçiçek 

Uğur Fora 

Bekir Filizbay

BEYOĞLU:

Müjdat Öztürk 

Murat Doğan 

Murat Gültekin 

Zeki Çakır 

Murat Hafifbilek

Ramazan Sert

B. ÇEKMECE 

Tahir Yavrucuk         

Salih Akkurt 

Habip Kızılöz 

Adil Sirkecioğlu

Nejat Durmuş

BEYKOZ 

Akif Taşdemir 

Hamit Olgun Çoşkuntuna  

Ali Emanet  

Mehmet Pulant  

Mehmet Öncü 

Ahmet Çıngıl 

Tuğrul Selçuk  

ÇATALCA:

Niyazi Uyar 

Ayhan Yıldırım

Meriç Özden 

Sönmez Beyoğlu 

Ahmet Kanber Yıldız 

Güney Tez

ÇEKMEKÖY:

Yücel Coşkun 

Ethem Kurnaz  

Zafer Partisi Ümraniye İlçe Teşkilatı şehit olan altı askerimiz için yürüyüş.. Zafer Partisi Ümraniye İlçe Teşkilatı şehit olan altı askerimiz için yürüyüş..

Nihat Genç 

ESENLER

Erdal Eker              

Lütfü Kahveci

Ahmet Fidan           

ESENYURT

Onur Gül 

Mehmet Özcan    

Erdal Altun

EYÜP:

Halil Feyizoğlu 

Halil Tanrıverdi

Mehmet Üstün

Köksal Kaçmaz

Ahmet ince 

Selim Duran:

Hadi Özerdem

Bilal Çalışkan

Muhsin Küçük

Şükrü Akçan

FATİH

Ali Dinçer Çolak :           

Memduh Yellice 

Mustafa Aydın              

Yalçın Kırıkçı 

Hasan Benli 

Recep Priştina 

Bülent Şen 

Metin Ekmekçioğlu 

GAZİOSMANPAŞA:

Aytekin Çalışkan 

Mutullah Kantar   

İsmail Korkmaz

GÜNGÖREN

Yılmaz Hacıabdullahoğlu

KADIKÖY:

Hayrullah Savaş        

Nusret Esi                     

Ali İhsan Üsküdarlı

Abdullah Kökten           

KAĞITHANE:

Nizamettin Cevahiroğlu 

KARTAL

Şenol Yondemir

Serdoğan Akbay 

Mehmet Güngör 

Engin Nurhat             

Mustafa Çakıcı           

Mukadder Gürcan         

Şahin uygun 

KÜÇÜK ÇEKMECE

Yahya Sarı

Hüseyin Doğan 

Ali Akkır 

MALTEPE:

Halit Can                     

Dursun Çolak 

Cengiz Gökçe 

Ercan Sarıca                  

Metin Dağıstan

PENDİK

Serdar Okay 

Mustafa Çakıroğlu

Erdinç Kılıç 

Yılmaz Saraç

Tevfik Ay 

SANCAKTEPE:

Yaşar Özkan 

Orhan Genç 

SİLİVRİ:

Nedim Dündar

ŞİLE:

Hüseyin Özgür  

Hüseyin Bayraktar 

Esat Şahin                         

Adnan Sönmez

ŞİŞLİ:

Suat Kızılkaya 

Semih Tek 

Rafet Aslan 

TUZLA

Recep Karaot 

Ali Torlak

İcabi Soytürk

Muhammed Demirbaş

Faruk Akgün

ÜSKÜDAR

Ali Şanalmış 

Habib Suiçmez 

Erhan Öztunç 

Necdet Yıldırım 

Ömer Ekşi

Mehmet Ekşi 

Hüseyin Öz

ÜMRANİYE

Sabri Şenel  

Kaya Hazine:               

Selim Tahmaz

Yüksel Yurt

Mustafa Kemal Aydın 

İsmail Türk



(Kaynak: NetTavır)


Editör: TE Bilisim