Geçtiğimiz hafta toplanan MHP MYK toplantısına katılmaması için açıkça tehdit edilen MHP Genel Başkan adayı ve Gaziantep Milletvekili Prof. Dr. Ümit Özdağ’ın adaylığını ilan ettiği ilk günlerde Kırşehir teşkilatına yapacağı ziyaret Teşkilat Başkanı Şefkat Çetin tarafından bizzat engellenirken, Çetin’in Özdağ’ın gittiği bütün şehirlerde il başkanlarını uyararak Özdağ’ın çalışmalarına engel olmaya çalıştığı biliniyordu.

En son üyesi olduğu Merkez Yönetim Kurulu toplantısına katılmaması için açıkça uyarılan MHP Genel Başkan adayı ve Gaziantep Milletvekili Prof. Dr. Ümit Özdağ'ın Kars gezisine katılan Sarıkamış ve Kağızman ilçe teşkilatlarının kapatıldı.

Prof. Dr. Ümit Özdağ skandalı doğrularken, “Kars’ta il ve ilçe yöneticilerimizin bizim ziyaretimiz öncesinde uyarıldıklarını biliyordum. Ancak bütün uyarılara rağmen değişimde kararlı olan teşkilatlarımız Kars gezimizde bizi yalnız bırakmadı. Delege arkadaşlarımızla birlikte teşkilat mensuplarımız da bizi bağrına bastı. Fakat görüldüğü gibi MHP Genel Merkez yönetimi, partinin MYK üyesi olan bir milletvekilinin ziyaretine iştirak ettikleri için ilçe teşkilatlarımızı kapatarak ülkücü kardeşlerimizi cezalandırmaya çalıştılar. Ama güneş balçıkla sıvanmaz.” dedi.

Saatler sonra enkaz altından kurtarılan bebekler Saatler sonra enkaz altından kurtarılan bebekler

PROF. DR. ÖZDAĞ, 43 ŞEHRİ GEZEREK DELEGELER İLE BİZZAT GÖRÜŞTÜ

 

Öte yandan Rize’den adaylığını ilan ettiği 9 Nisan’dan bu yana teşkilatlarla temaslarını hızla sürdüren MHP Genel Başkan adayı Prof. Dr. Ümit Özdağ yaklaşık iki aylık sürede 43 şehre giderek MHP teşkilat mensupları ile görüşürken yüzlerce delege ile de bizzat görüştü.  MHP Gaziantep Milletvekili ve Genel Başkan adayı Prof. Dr. Özdağ, ” İki ay önce Rize’de başladığımız iktidar yürüyüşümüz sırasında bugüne kadar tam 43 şehri gezdik. İstanbul ve Ankara delegeleriyle yaptığımız temaslar bu 43 şehrin içinde değil. Kongre gününe kadar yaklaşık 65 şehre gidip delegelerimizle görüşmüş olacağım. Delegelerimiz, Türk milliyetçiliği konusundaki hassasiyetimiz, milli ve dik duruşumuz ile kararlılığımız nedeniyle hem değişime hem de bana destek veriyor. Ülkücü Hareket, 2002'den 2011 senesine kadar sürdüğüm MHP'nin Türkeş çizgisinde Türk Birlikçi bir parti olarak iktidara yürümesi için verdiğim siyasi-fikri mücadeleyi unutmadı.  Bu süreçte Genel Merkez'in bana karşı ne kadar acımasız bir mücadele yürüttüğünü bütün ülkücüler biliyorlar. Bütün baskı ve iftiralara rağmen her platformda MHP'yi nasıl savunduğum bütün ülkücülerin aklında. Benim yakamda başka parti rozeti yapmadan siyaset yapmam ülkücülerin içini rahatlatıyor.” diye konuşurken, kongre sonucuna ilişkin sorulan bir soruya ise Prof.Dr.  Özdağ, “Birinci turda kazanırım, kongre ikini tura bile kalmaz” diye cevap verdi.

Editör: TE Bilisim