Zafer Partisi Ümraniye İlçe Teşkilatı şehit olan altı askerimiz için yürüyüş.. Zafer Partisi Ümraniye İlçe Teşkilatı şehit olan altı askerimiz için yürüyüş..
 MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, başkanlık sistemine verilen MHP katkısı için "sistemin nefesini açıyoruz" demişti.

MHP Gernel Başkan adaylarından Sinan Oğan ise, kendi sosyal medya hesabından bu habere yer verip, "BAŞKALARININ NEFESİNİ AÇARKEN MHP'NİN NEFESİNİ KESTİĞİNİZİN FARKINDA MISINIZ? #HALEPteÖlenİnsanlık.TÜRK'ÜN NEFESİNİ KESİYORSUNUZ..." diye yazdı.

İsmet Büyükataman haberi şu şekildeydi...

MHP Genel Sekreteri İsmetBüyükataman, partisinin Bursa İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, FETÖ'nün siyaset, bürokrasi, eğitim, emniyet, üniversite, yargı, ekonomi ve sivil toplum ayaklarının bulunduğunu, buralara gizlenmiş olanların birer birer ortaya çıkarıldığını belirtti.

Başarısız darbe girişiminin ardından operasyonların devam ettiğini, buna rağmen FETÖ'nün siyasi ayağının hala gizemini koruğunu ifade eden İsmet Büyükataman, şöyle konuştu: "15 Temmuz darbe teşebbüsü gerçekleşmiş olsaydı, Türkiye'nin kaderi kimlerin eline geçecek, devlet ve siyasete kimler hükmedecekti? Bu sorunun cevabını bilmek milletimizin en tabii hakkıdır. İhanetin çıbanbaşları kimlerdir? Yurtta Sulh Konseyi isimli rezil ve haçlı yapılanmanın ana kadrosunu, siyaset ve bürokrasi alanındaki ele başlarını bu aziz millet ne zaman duyacak, ne zaman öğrenecektir? Zabıt katibine, hizmetliye, ebe ve hemşireye kadar inen ama hala siyaset ayağına değmeyen, üst mevkilere dokunmayan FETÖ'yle mücadelenin, bu gidişle inandırıcılığını kaybetmesi olağan ve mümkündür."

"MHP, SİSTEMİN NEFESİNİ AÇMAK İÇİN DEVREYE GİRMİŞTİR"

Devlet Bahçeli'nin parlamentonun devreye girmesini, ardından da halkın reyine müracaat edilmesini meşru bir çözüm yolu olarak gösterdiğini anımsatan Büyükataman, şöyle devam etti: "MHP'nin buradaki işlevi, rejimin işlerlik kazanması adına nefes açıcı siyasi aktör olmaktır. MHP, AK Parti'nin değil, sistemin nefesini açmak için devreye girmiştir. Bunun yolu, parlamentoyu çalıştırmaktan geçmektedir. Önce iktidarın nasıl bir 
anayasa değişikliği ve nasıl bir öneriyle geldiği görülmeli, mesele hem Mecliste hem de kamuoyunda enine boyuna tartışılmalıdır. Hiçbir güç Meclisin veya doğrudan milletin izhar ettiği iradeye direnemez ve böylece Türkiye'yi tehlikeye sokan fiili durum son bulur. O bakımdan, meseleyi Meclis gündemine getirmekten veya halka gitmekten korkmamalıdır."


Editör: TE Bilisim