Eski ATO Başkanvekili Mehmet Aypek koruması tarafından öldürüldü Eski ATO Başkanvekili Mehmet Aypek koruması tarafından öldürüldü
 erör örgütü PKK’ya İmralı’da ömür boyu hapis cezası yatan terörist başı Abdullah Öcalan tarafından yapılan çağrının ardından gözler de siyasi partilerin yapacakları yorumlara çevrildi. Özellikle İmralı görüşmeleri konusundaki tavrı bilinen MHP’nin Öcalan’ın mesajı ile ilgili söyleyecekleri merak ediliyordu.

MHP grubunun Öcalan’ın mesajı için olağanüstü toplandığı bildirildi. Diyarbakır’daki Nevruz kutlamalarında BDP milletvekilleri tarafından okunan Abdullah Öcalan’ın mesajını değerlendirmek üzere MHP milletvekillerinin bir araya geldiği kaydedildi.

Abdullah Öcalan’ın PKK’ya yaptığı “Silah bırakın, sınır dışına çekilin” çağrısını değerlendirmek üzere yapılan olağanüstü toplantı ile ilgili konuşan MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır değerlendirme sona erince düşüncelerini paylaşacaklarını söyledi.

“BAŞBAKAN’IN AÇIKLAMALARINI BEKLEYECEĞİZ”

Öte yandan, CHP’den de Öcalan’ın çağrısı ile ilgili ilk açıklama geldi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin,  çağrı konusunda bir yorum yapmaktan kaçınarak "Merakla Sayın Erdoğan ve iktidar yetkililerinin ne düşündüklerini açıklamalarını bekliyorum. Bizim muhatabımız iktidardır. Recep Tayyip Erdoğan bir şey söylemeden, yorum yapmayız" dedi.

Editör: TE Bilisim