YSK resmen ilan etti: Erdoğan Cumhurbaşkanı seçildi YSK resmen ilan etti: Erdoğan Cumhurbaşkanı seçildi
 MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli seçim sonra ilk grup toplantısında konuştu. Cumhurbaşkanlığı seçimine değinen Bahçeli Başbakan'ı eleştiri yağmuruna tuttu. Bahçeli, "Türk milleti kral seçmeyecek, sultan atamayacak. Tekeden süt sağılmaz. Recep Tayyip Erdoğan'dan cumhurbaşkanı olmaz." dedi. Bahçeli'nin bu sözleri sonrası MHP grubunda alkış tufanı koptu. Milletvekilleri Genel Başkanlarını ayakta alkışladı.
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 30 Mart seçimlerinin galibinin MHP olduğunu söyleyerek, 30 Mart'ta oyunu artıran tek partinin MHP olduğunu belirtti. Parlamentoda partisinin grup toplantısında konuşan MHP Lideri Devlet Bahçeli, 30 Mart'ta milli iradenin tezahür ettiğini belirterek, ağır aksak da olsa Türkiye'de demokratik mekanizmalar işlediğini, millet egemenliğinin varlığını sürdürdüğünü söyledi.

"SANDIK SAVAŞ MEYDANI DEĞİLDİR"

Seçimlerin genel anlamda huzur ve sükünet içinde geçtiğini ifade ederek, çeşitli illerde meydana gelen şiddet ve kavga olaylarının herkesi üzdüğünün altını çizen Bahçeli, "Sandık, savaş meydanı, ölüm kalım arenası değildir" diyerek yaşanan şiddet olaylarına dikkat çekti. 

"Yaşadığımız sorunların temelinde Türkiye'nin nasıl yönetildiğinden ziyade kim ya da kimler tarafından yönetildiğinin, hangi zihin merciinden bakıldığının ön planda olması yatmaktadır" ifadelerini kullanan Bahçeli, sorgulanması gereken konunun, demokrasinin adalet olmadan arzu edilen sonuçları verip vermeyeceği, beklentileri karşılayıp karşılamayacağı meselesi olduğunu söyledi.

Bahçeli, "Unutmayalım ki, demokrasi adaletin tesisi için yeterli bir şart olmasa da en azından gerekli bir unsurdur. Demokratik süreçlerin adalet ilkeleriyle çelişmemesi, yönetimde istikrarı ve milli vicdanlarda itidali temin edecektir. Demem odur ki, demokrasinin sağlığı ve sürdürülebilirliği adaletle birebir irtibatlıdır. Siyasi çoğunluk vasıtasıyla ve sandıktan alınan yetki kanalıyla adaletin sağlanması, ardında da fonksiyonlarının devre dışı bırakılması eşyanın tabiatına ve insan olmanın derin kavrayışına elbette aykırıdır" dedi.

"TÜRK MİLLETİ MESAJI VERMİŞTİR"

Türk milletinin 30 Mart'ta siyasi aktörlere bir mesaj verdiğini söyleyen Bahçeli, "Türk milleti 30 Mart'ta bir tavır takınmış, sonuçta seçimini yapmıştır. Fakat daha önemlisi Türk milleti 30 Mart'a ayrı bir anlam yüklemiş, bugüne kadar benzerine rastlanmayan bir psikolojik ve sosyolojik atmosferde sandığa gitmiştir. 30 Mart'a 17 ve 25 Aralık'ın gölgesi düşmüştür, yeterli ve doyurucu değilse de tesiri dokunmuştur" şeklinde konuştu.

İşte Bahçeli'nin açıklamalarından satır başları:

"İRANLI, HAYIRSEVER ŞARLATAN..."

"Başbakan her sözünü yolsuzluk ve rüşvet kisvesi altında Türkiye'nin milli kurumlarına operasyon düzenleniyor kisvesiyle karşılamıştır. İranlı şarlatanı hayırsever iş adamı olarak tanımlamıştır.
Bakanlarını her fırsatta savunmuştur. Pişkinlikte öyle bir noktaya gelmiştir ki bakara makara diye kutsal kitabımızla dalga geçen şahsiyetsiz eski bakanı bile savunmuştur. 30 mart sonuçlarına baktığımızda rüşvet ve yolsuzluğun sandığa yön verdiğini söylemek mümkün değildir. Bu asılsız görüş milletimizde de karşılık bulmuştur. 17 ve 25 Aralık'tan sonra nasıl olduysa Başbakan milli değerleri hatırlamış sanal istiklal savaşçısı olmuştur. Suriye toplantısının sızdırılması başbakan ve hükümetinin elini güçlendirmiştir. Ajanlar ve hainler AKP'nin değirmenine su taşmıştır. Seçimlere kısa bir süre kala bu dinlemenin internete sızdırılması bize göre AKP'nin hanesine yazılmıştır.

"BU SEÇİMİN GALİBİ MHP'DİR"

30 Mart'ın sonucu ne olursa olsun, AKP hükümeti Türkiye'nin imajını bozmuş itibarını sarsmıştır. Türk milletinin kazanacağı günler yakındır. Mübarek ve aydınlık zamanlar uzak değildir. Başbakan ve partisi değil yüzde 43 yüzde 99 da alsa hesabını verecektir. Sandık pisliğin temizleneceği bir yer değildir. Hırsızın meşruiyet elde ettiği yer de olmayacaktır.
Gün ola harman ola rüşvet alıp verenler yargı önüne mutlaka çıkarılacaktır. Bu seçimlerin galibi gerçekte MHP'dir. Türk milleti MHP'nin sesini duymuştur. 12 Haziran seçimlerine göre oyunu arttıran tek parti MHP'dir.

CHP'YLE İTTİFAK İDDİALARI

MHP'nin başarısını çekemeyenleri seçimden aldığımız desteğe kulp takmaya çalışması hizip çalışmaları boştur. Ve mutlaka tersem dönüp sahibini vuracaktır. Bazılarına göre MHP 30 Mart'ta CHP ile ittifak yapmıştır. Bu hayasızca iddianın ciddiye alınacak yanı yoktur. AKP'nin kapısında nöbet tutan bostan korkuluklarının bize söyleyecekleri söz yoktur. CHP'nin teknesine binen fırıldaklara kanacak kimseler de kalmamıştır. Tarafları gün gibi açık olan bayat projeyi açıkça gördük. Türkiye'yi iki partiye mahkum etmek isteyenler canla başla çalıştı. İçimize kadar sokulmuş olanları da tespit ettik, ediyoruz. Tercihlerine duygusal saiklerle korku seansı düzenleyerek kimlerin ambargo koymak için çalıştıklarını biliyoruz.

"BİZ MANŞETLERİ YENEREK 30 MART'TA BAŞARI ELDE ETTİK"

30 Mart'ın sonucunda AKP'nin 2011 seçimlerine göre oy sayısında azalma 2 milyon 100 bini bulmuştur. AKP'de istediğini bulamayan vatandaşlar MHP'ye yönelmiştir. CHP her türlü çirkeflik ve çabaya rağmen istediğini bulamamıştır. Biz manşetleri yenerek, baskıyı aşarak 30 Mart'ta başarı elde ettik.

"SANDIK MİLLETİN NAMUSUDUR"

Sandıktan yükselen şaiyalar hala tartışılmaktadır. Bir bakanın yaşanan elektrik kesintilerini kediye yüklemesi milletin zekasına hakarettir. Herhalde kedilere dava açılması gündemdedir. Ve trafolar Başbakan’ın adamları tarafından kuşatılmış durumdadır. Allah’tan barajları yabani hayvanlar içip bitirmemiş, elektrik tellerini kuşlar kemirmemiştir. Sadece paralele kediler suçlanarak vaziyet kurtarılmıştır. AKP hükümeti sandıklardaki şaiyaları dünya dışı varlıklara havale ederse kimse şaşırmamalıdır. Sandık milletin namusudur. Sandığa el uzatan kim varsa teşhis edilip gereken ceza verilmelidir.

"ŞİFRELİ SÖZLERLE İMA ETMİŞTİR"

30 Mart'la beraber Başbakan cumhurbaşkanlığına sıcak baktığını şifreli sözlerle ima etmiştir. Başbakan'ın aday olması halinde Sayın Gül'ün buna saygı duyacağı kendisinin Başbakanlık koltuğuna oturtulacağı bazı vekiller tarafından konuşulmaktadır. Yani ağzı olan konuşuyor. Anlaşırlarsa her şey netleşecektir. Demokrasi ile yönetilen ülkede iki kişinin keyfine ülke teslim etmek olmayacak bir şeydir.

"TEKEDEN SÜT SAĞILMAZ, ERDOĞAN'DAN CUMHURBAŞKANI OLMAZ"

Bu yüce makama seçilecek şahsiyetin şaibeden uzak temiz sicile sahip olması şarttır.  Türk milleti kral seçmeyecek, sultan atamayacak, emir tayin etmeyecek. Peki ne yapacak? Cumhuru temsil edecek, milli kimliğe saygı duyup benimseyecek hakkında şaibe olmayan kişiye onay verecektir. Önce özerkliğe arkasından Kuzey Kürdistan'a açık kapı bırakandan cumhurbaşkanı olmaz, Türkiye'tyi birbirine düşürmeye çalışandan cumhurbaşkanı olmaz, bebek katili ile müzakere edenden,  teröristlere kucak açandan cumhurbaşkanı olmaz, milleti 36'ya ayırmaya çalışanladan, Twitter kapatandan cumhurbaşkanı olmaz, adaletten kaçandan, rüşvetçilere kol kanat gerenden cumhurbaşkanı olmaz, evdeki paralarını sıfırlarken haysiyeti sıfıra düşürenden cumhurbaşkanı olmaz, milliyetçiliği ayaklar altına alndan Türkiye Cumhurbaşkanı olmaz olamayacak. İki yanlıştan bir doğru çıkmaz. Tekeden süt sağılmaz. Recep Tayyip Erdoğan'dan cumhurbaşkanı olmaz."

Editör: TE Bilisim