Saatler sonra enkaz altından kurtarılan bebekler Saatler sonra enkaz altından kurtarılan bebekler
Başbakan Binali Yıldırım, Tunceli'de Kürtçe pankartlar ile kürsüden Kürtçe Evet dedi sırada hangi etnik köken var?

Devlet yönetiminin en tepesindeki resmi görevliler, Anayasada "Devletin resmi dili Türkçe'dir" denilmesine rağmen halka Kürtçe hitap ediyor. "Evet" pankartlarında Kürtçe "Evet, evet, sonuna kadar Evet" yazıyor. Başbakan da aynısını halka söylüyor.

Batman'da da aynı şeyi yaptı. Bu da yetmezmiş gibi Tunceli'de çıkıp da, Sayın Bahçeli'nin tam aksine Dersim katliamından bahsetti.  

Halbuki aynı MHP Yönetimi, kendi partisinin Belediye Başkanını Kürtçe afişinden dolayı ihraç etmişti. Gerçi şimdiki MHP, o zamanki bir çok icraatin tersini yapıyor. Peki şimdi her konuda olduğu gibi bu da mı "beka meselesi" kılıfına büründürülüp desteklenecek?

Papa'nın Türkiye'ye geldiği gün biliyoruz ki; Bahçeli Tunceli'ye gitmiş ve orda, millete ibret olsun diye harika bir konuşma yapmıştı. Şimdi ne oldu? İşte mevcut Anayasamızın ilk dört maddesi

Referandum değişikliği yapılmadan 4 madde fiilen ihlal edildi. İlk dört maddeyi değiştirmedik diyen MHP sözcülerinin kulakları çınlasın

İşte o dört madde:

I. Devletin şekli


MADDE 1- Türkiye Devleti bir Cumhuriyettir.

II. Cumhuriyetin nitelikleri

MADDE 2- Türkiye Cumhuriyeti, toplumun huzuru, millî dayanışma ve adalet anlayışı içinde, insan haklarına saygılı, Atatürk milliyetçiliğine bağlı, başlangıçta belirtilen temel ilkelere dayanan, demokratik, lâik ve sosyal bir hukuk Devletidir.

III. Devletin bütünlüğü, resmî dili, bayrağı, millî marşı ve başkenti

MADDE 3- Türkiye Devleti, ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütündür. Dili Türkçedir. Bayrağı, şekli kanununda belirtilen, beyaz ay yıldızlı al bayraktır. Millî marşı “İstiklal Marşı”dır. Başkenti Ankara’dır.

IV. Değiştirilemeyecek hükümler

MADDE 4- Anayasanın 1 inci maddesindeki Devletin şeklinin Cumhuriyet olduğu hakkındaki hüküm ile, 2 nci maddesindeki Cumhuriyetin nitelikleri ve 3 üncü maddesi hükümleri değiştirilemez ve değiştirilmesi teklif edilemez.

MHP HANİ ANAYASANIN İLK 4 MADDESİNİ KORUMUŞTU?






Editör: TE Bilisim