Saatler sonra enkaz altından kurtarılan bebekler Saatler sonra enkaz altından kurtarılan bebekler
 Sultanbeyli ilçe başkanını hakka uğurladık.Kendisine Allah'tan rahmet kederli ailesine dost ve arkadaşlarına bağrından çıktığı ve Ülküdaşlarına baş sağlığı diliyorum.Saffet Peker uzun yıllar ilçe başkanlığı dahil Ülkücü milliyetçi hareketin il ve ilçe bazında çeşitli kademelerinde görev yaptı.Defalarca ilçe başkanlığı yaptı ve belediye başkanı adayı oldu.Tabiri caizse hareketin Sultanbeyli ilçesinde gözü kulağı ve hafızası oldu.Koalisyon hükümeti döneminde nerede ise tecrit edilen Sultanbeyli ilçesine otobandan bağlantı yolu çalışmalarına öncülük ederek adeta ilçeye örülen Berlin duvarını yıktırdı. İlçenin masum insanlarının sesi ve haykırışı oldu.Sadece bu icraatı bile onu hayırla yad etmeye yeter.

Seçimlere çok kısa bir zaman kala sohbet ettim yüzüme baktı gözleri doldu.Aslında benim yüzüme bakarak bir açıdan bizim üzerimizden kendi şahsına da haksızlık yapıldığını düşünüyordu.Bu makamlar harekete şerefle hizmet etmenin yanında siyasette özellikle İstanbul'da önü tıkanmayan makamlar olmalıdır diyerek de bizzat duygularını dinledim.Çünkü onu anlayan ve benim anlaşılmam gereken empati yapması en uygun siyasi kişilikle bir aradaydım.Sultanbeyli denince partili partisiz herkesin takdirini kazanan ama bunu sandığına yansıtamayan işi düşünce takla atan ama bir türlü MHP ye oyunu yeterince vermeyen binlerce kent sakininin gönlünde adamlığı bey efendiliği ile taht kurmuştu.Siyasi kutuplaşmaların toplumsal gerginliklerin mübarek dinimiz üzerinden oya devşirildiği doymayan makam taht saltanat arzularının tatmin edildiği ilçede görev yapmanın zorluğunu yıllarca yaşadı.

MHP ye artı bir kişinin daha fazla oyunu almak için yıllarca didindi durdu hareketin nöbetini tuttu.Dün onu bir çok faniye nasip olmayan muhteşem kalabalık bir cemaatle Sultanbeyli'nin bağrına gömdük. Aslında o sevenlerinin ve Ülkücülerin gönlüne çoktan yerleşti gönüllerin ilçe başkanı oldu.İnsanların yürekten helalliği gür sesleri her faninin gıpta edeceği son yolculuk anı oldu.Cenazede gözler birilerini aradı konuşulanları buraya yazarak siyasi spekülasyon yapmak istemem ama siyaset yapanlar ''ölü görüp ağlamaz horon görün oynamazsa'' o ortamda hazır bulunmazsa o iksirleri bunu yapabilecekler taşımalıdır.İstanbul'da ilçe başkanlığı taşradaki bu sıfatlarında gerisine düşmeyen parti içi karşılık ve önemde olmalıdır. Mahalledeki sandık görevlisinden başlayan ilçe başkanına uzanan bu yönetim sıfatları Milliyetçi Ülkücü hareketin ruh ve mana iklimine uygun baş tacı edilmesi gereken samimiyeti takdir iltifat ve marifet makamları olmalıdır.Şahsen acı günümde kimlerin yanımda olduğunu gören ve gözlerimin aradığı birilerini sanki Saffet Paker'in yerine kendimi musallada yatıyor olarak düşünerek hem layık görüldüğümüz muameleyi hemde olması gerekenleri aradım.

İl başkanı Mehmet Bülent Karataş ilçe başkanları Ülkücüler tam kadro oradaydılar. Ama olması gerekenleri gözler hep aradı bu eleştirmek kusur aramak değil oradaki duygulara gönüllere ayna tutmaktır.Allah tüm geçmişlerimize rahmet eylesin.Saffet başkan gönüllerde efsane Ülkücüler gibi hep yaşayacak Sultanbeyli başta sevenleri ve Ülküdaşları asla onu unutmayacaktır. Kabrinde huzur içinde uyu güzel insan mekanın makamın cennet olsun!


Editör: TE Bilisim