TÜRK MİLLETİ OLABİLMEK… TÜRK MİLLETİ OLABİLMEK…
  MHP, kayıp çocuk olaylarının ekonomik, sosyal ve toplumsal boyutlarının araştırılması talebiyle Meclis araştırması açılmasını istedi. 
MHP Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu ve arkadaşlarının imzasıyla TBMM Başkanlığı'na sunulan araştırma önergesinde, çocuklara yönelik şiddet olaylarının arttığı, çocuk işçiliğinin yaygınlaştığı belirtildi. Çocuklar üzerinde olumsuz ve kalıcı etkiler bırakan şiddetin aynı zamanda toplumu sosyal, ekonomik ve kültürel yönden de büyük kayıplara uğrattığı ifade edilen önergede, "Yaşadıkları şiddet, çocukları eğitim olanaklarından uzaklaştırmakta ve çeşitli suçlar da dahil olmak üzere pek çok tehlikeli sonuçlara sürüklemektedir" denildi. 

Sokakta yaşayan çocukların sorunlarının çözüm beklediği belirtilen önergede, çocuk işçiliği konusunda alınan önlemlerin de yetersiz kaldığı kaydedildi. 

Kayıp çocuklar sorununun da son yıllarda ciddi boyutlara ulaştığı vurgulanan önergede, "Ülkemizde 3 bin 85 çocuk kayıp durumdadır. Kayıp çocuklar konusu toplumun bütün kesimleri tarafından endişeyle ve korkuyla izlenmektedir. Yarınlarımızın teminatı olan çocuklarımıza mutlaka sahip çıkmalıyız. Onların geleceğini ve güvenliğini garanti altına alarak, kayıp çocuk konusunu Türkiye'nin gündeminden kaldırmamız gerekmektedir" denildi.

Editör: TE Bilisim