Gümüşhane ekibiyle 30 saat sonra gelen mutluluk Gümüşhane ekibiyle 30 saat sonra gelen mutluluk
 MHP lideri Bahçeli partisinin grup toplantısına katıldı. Bahçeli konuşmasında Abdullah Öcalan'dan bahsederken "İmralı'da olan yahut öyle olduğunu sandığımız" demesi dikkatleri çekti. 
Bahçeli bu sözleriyle Abdullah Öcalan'ın İmralı'da olmadığını veya zaman zaman adayı terk ettiğini ima ettiği akıllara geldi. 

İşte Bahçeli'nin konuşmasından satır başları:

Benzer bir silah bırakma çağrısı 21 Mart 2013'te de yapıldı, sonuç ortadadır.

PKK'nın silah bırakma çağrısı zaman kazanmaya yönelik bir manevradır. Silah bırakan Türk devletidir. 

PKK'nın silah bırakacağını beklemek ahmaklık ve gaflettir. 

PKK'nın silahlara veda etmesi hayaldir. Yalan uydurma ve temelsiz bir propagandadır. PKK'nın olağanüstü kongreyle silah bırakmasını istemek siyasallaşma çabalarına sinsi bir ilavedir. AKP buna göz yummuş veya açıktan destek olmuştur. Kongreler demokratik zeminlerdir. Bir terör örgütünden katiller oluşumundan kongre toplanmasını beklemek ancak ve ancak münafık ve melun zihniyetlerin işidir. Teröristleri inlerinden çıkararak adalete teslim etmek hükümetin milli ve tarihi bir sorumluluğudur. Ecdadımızın türbesini bile koruyamayan vatan topraklarını bırakıp kaçan Davutoğlu hükümetinin bunu yapması asla mümkün değildir. 

Terör örgütünü hiçbir şey olması gibi siyasallaşma teşebbüsü Türkiye'nin yenildiği anlamına gelir. Demokrasiyi katleden siyasete kurşun sıkan bebekleri öldüren bir örgütü siyasete dahil etme hazırlığı en az şehit haberi almak kadar felakettir. 

10 maddelik ihanet metninde demokratik siyasetten bahsedilmektedir. Bu apaçık bir şekilde PKK'nın militanlarının siyaset yapmasına yönelik bir tuzaktır. Başbakan hamakatle sevincini gizleyememiş ve PKK'nın oltasına sazan gibi takılmıştır. Demokratik siyaset kavramı PKK ağzıdır ve AKP'nin üslubuna tutunmuştur. AKP'nin PKK'yı siyasete taşıma tutkusu bölücülüğü aklama tutumudur.

İmralı canisinin muğlak ifadelerle tanzim ettiği ihanet metninde demokratik çözüm değerlendirmesi tamamen özerklik inşasına dönük bir projedir. AKP PKK ortaklığı üniter devlete vade biçmiştir. Türkiye'nin rejim ve idari yapısı hedefe konmuştur. 

Görünen köy kılavuz istemez. AKP ve PKK Türkiye cumhuriyeti masaya yatırmış İblis'ten aldıkları taktiklerle cerrahi operasyona başlamıştır. Türk milleti AKP-PKK ikizinin bölücü salvolarıyla sıkılmış ve ölümcül darbeyi almasına ramak kalmıştır. 

Sorarım sizlere Türkiye'de özgür olmayan eşit olmayan vatandaş mı vardır? Özgür vatandaşlığın güvencelerinden maksat Anayasanın 66. maddesindeki Türk vatandaşlığı tanımının enkaza çevirilmesi anlamına gelir. AKP buna da evet diyecek kadar fikren dibe çökmüştür. Bu konuda görüşümüz nettir. Türk devletine vatandaşlık bağıyla bağlı olan herkes bizim için Türktür ve milletin yeri doldurulamayacak bir ferdidir. Anayasadan vatandaşlık tanımını tümden çıkarmak vebaldir suçtur ve soysuzluğun damgası olacaktır. 

Terörist başının ihanet metninde yer verdiği bazı başlıklar yasa ve ahlak dışı bölücü organizasyonların STK sayılmasına olanak sağlamaktadır. İmralı canisinin çözüm sürecinin sosyo ekonomik boyutları ve kamu düzeni ile ilgili dayatmaları tam bir karartma ve akıl tutulmasıdır. Koruculuğun kaldırılması amacıyla AKP-PKK ilkesel çerçevede uzlaşmıştır. Boşalan köyler ile ilgili fikir birliği vardır. AKP-PKK'nın kanlı borsasına varını yoğunu yatırmıştır. İç güvenlik paketi PKK'nın istekleri kapsamında tekrar ele alınacaktır. HDP rest çekmiş AKP pert olmuş. HDP parlamış AKP kusmuş ve kaşacak delik aramaktadır.

PKK iç güvenlik paketine vize vermeyince AKP geri adım atmış ve anlaşma yoluna gitmiştir. Bizi HDp ile aynı safta olmakla itham eden ve bundan zevk alan Davutoğlu şimdi nasılsın ne durumdasın nereye saklandın? PKK'yı kızdırmamak adına kanun tasarısını müzakere edecek kadar fossun, fuzulisin, baştan ayağa fiyaskosun. 

AKP HDP'nin arka bahçesi PKK'nın koşu bandıdır. Davutoğlu tüm sözlerini yemiş iddialarını bizatihi kendi müdahalesiyle çürütmüştür. Tencere yuvarlanmış kapağını bulmuş AKP ve HDP aynı yastıkta ihanet sözü kesmiştir. 

İmralı canisi yattığı hücreden kimlik kavramının tanımlanmasına dönük çoğulcu demokratik anlayışın geliştirilmesine atıf yapmıştır. Bir terörist yeni baştan kimlik tanımlaması istemektedir. Tescilli bir hain demokrasi demektedir. Daha acıklı yanı ise AKP'nin bebek katilinin tutsağı olmasıdır. Terörist başı kimlikten bahsediyor AKP ise ses çıkarmıyor. Terörist Türk kimliğini silmeye çalışıyor AKP bir şey demiyor. Erdoğan ve Davutoğlu buna teşekkür ediyor ve süreç hedefine ulaşıyor diye bayram ediyorlar. Teröristbaşı ihanete yeni anayasa şartı koşuyor Erdoğan ve Davutoğlu illada uygulama diyerek çığlık atıyor. Erdoğan-Davutoğlu ve Öcalan sac ayakları Türk kimliğinin düşmanlarıdır. Bu ülkenin cumhurbaşkanı başbakanı ve PKK'lıdan ayıran ne kalmış geriye ne bırakılmıştır? PKK başbakanlıktadır, PKK saraydadır, PKK sokaktadır, PKK meydandadır, PKK üniversitededir, PKK iş ve sanat hayatındadır. Bu durum MHP için kabul edilemezdir. Bu durum şehitlere karşı tam bir vefasızlıktır. 

Madem durum bu kadar vahim Türk milletin nasıl bir oyunun göbeğinde kumpasın merkezindedir. Türk milletinin kimliği ile ilgili oynamalar bir bölücü mahkum tarafından gerçekleştirilmektedir. Cumhurbaşkanı ise iki maymunla oynamaktadır HDP'li arkadaşlarıyla köşe kapmaca oynamaktadır. 

Erdoğan'ın bunlar umrunda değildir. Gülmemek ve alkışlamamak için kendini zor tutmaktadır. İmralı'da yaşayan yahut öyle olduğunu sandığımız Öcalan ve Erdoğan aralarında saat gibi çalışan bir işbölümü yapmıştır. Yanlarına 23 Nisan başbakanını alarak Türkiye'nin fişini çekmek için son rötuşları yapmaktadır. AKP PKK ile al ver mekanizmasında anlaşmış iki cambaz gibi tokalaşmıştır. Kandilde petrol arayan AKP PKK'ya uyuşturucu ve silah ticaretinden sonra yeni gelir kapıları almıştır. AKP şirin PKK ferhat olmuştur. 

Türkiye'nin vatanı ve milletiyle PKK'ya teslimi süreç ihanetinin mihmandarlığında son parkura girmiştir. Enselerinden vurulan mehmetçiklerin kanı yerde kalmıştır. Baba ocağına tabutlarda gelen kahramanlara nankörlük yapılmıştır. Katil öcalan kimlik tanımlamasını tavsiye eden bir bilirkişiye dönüştürülmüştür. 

Kimliksizler köksüzler milli şerefini kaybetmiş şahsiyetler millete yön çizemeyeceklerdir. Rengini şehit kanından almış bayrağımızın düşmesini bağımsızlığımızın haykırışı olan istiklal marşımızın susmasını kardeşliğimizin fitneyle bozulmasını sineye çekemeyiz. 

Bu milletin adı parçalamaya çalışanlara inat Türk milletidir. Kimse yanlış hesap yapmasın Türk milleti etnik kalıntı falan değildir. Kimliksizlere bir kez daha duyuruyorum ki adımız Türk milletidir. Bin yılda oluşmuş bin yılda yetişmiş ve bin yılda doğmuştur. Bin yılda ilmek ilmek örülmüştür. Bizi biz yapan bin yıllık beraberlik bin yıllık buluşmadır. 

Bölücüyü dağda ve ovada aramaya gerek yoktur bölücü hükümettedir ve iktidardadır. AKP'den PKK'ya katılmak isteyenler Saray'a mı yoksa Adaya mı başvuracaktır?

Merkez bankasına saldırdıkça dövizin ateşini yükselten ekonomiyi alabora eden Erdoğan istikrarsızlığın simgesi haline gelmiştir.

Bahçeli'nin bu sözleri MHP grubunda ayakta alkışandı:



Editör: TE Bilisim