YSK resmen ilan etti: Erdoğan Cumhurbaşkanı seçildi YSK resmen ilan etti: Erdoğan Cumhurbaşkanı seçildi
 MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, seçim dönemi tatili sonrası ilk kez partisinin grup toplantısında konuştu.


Konuşmasının büyük bir bölümünü yerel seçim sonuçlarına ayıran Bahçeli, "Seçimin tek kazananı MHP'dir. Millet iktarın alternatifi olarak MHP'yi görmüştür" dedi.

Seçim öncesi internete sızdırılan ve Dışişleri Bakanlığı'ndaki Suriye görüşmelerine ilişkin ses kaydını da değerlendiren Bahçeli, "Bu kaset AKP'nin ekmeğine yağ sürmüştür" dedi.

CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİ

Konuşmasının sonunda Cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin yürüyen tartışmalara da değinen Bahçeli, Gül ile Erdoğan'ın adaylığa ilişkin açıklamaları sert dille eleştirdi veBaşbakan Erdoğan'a yüklendi:

"Hırsızdan, paraları sıfırlayandan, yolsuzluklara göz yumandan Cumhurbaşkanı olmaz! Tekeden süt sağılmaz. Herkes Cumhurbaşkanı olabilir ama Recep TayyipErdoğan olamaz" 

SURİYE KASETİ AKP'NİN İŞİNE YARADI

Başbakan her sözünü yolsuzluk ve rüşvet kisvesi altında Türkiye’nin milli kurumlarına operasyon düzenleniyor kisvesiyle karşılamıştır. İranlı şarlatanı hayırsever iş adamı olarak tanımlamıştır.
Bakanlarını her fırsatta savunmuştur. Pişkinlikte öyle bir noktaya gelmiştir ki bakara amakara diye kutsal kitabımızla dalga geçen şahsiyetsiz eski bakanı bile savunmuştur.
30 mart sonuçlarına baktığımızda rüşvet ve yolsuzluğun sandığa yön verdiğini söylemek mümkün değildir. Bu asılsız görüş milletimizde de karşılık bulmuştur. 17 ve 25 Aralık’tan sonra nasıl olduysa Başbakan milli değerleri hatırlamış sanal istiklal savaşçısı olmuştur.

Suriye toplantısının sızdırılması başbakan ve hükümetinin elini güçlendirmiştir. Ajanlar ve hainler AKP’nin değirmenine su taşmıştır. Seçimlere kısa bir süre kala bu dinlemenin internete sızdırılması bize göre AKP'nin hanesine yazılmıştır.

AKP YÜZDE 99'DA ALSA...

30 Mart’ın sonucu ne olursa olsun, AKP hükümeti Türkiye'nin imajını bozmuş itibarını sarsmıştır.
Türk milletinin kazanacağı günler yakındır. Mübarek ve aydınlık zamanlar uzak değildir.Başbakan ve partisi değil yüzde 43 yüzde 99 da alsa hesabını verecektir. Sandık pisliğin temizleneceği bir yer değildir. Hırsızın meşruiyet elde ettiği yer de olmayacaktır.
Gün ola harman ola rüşvet alıp verenler yargı önüne mutlaka çıkarılacaktır.

SEÇİMLERİN GERÇEK GALİBİ MHP'DİR

Bu seçimlerin galibi gerçekte MHP’dir. Türk milleti MHP’nin sesini duymuştur. 12 Haziran seçimlerine göre oyunu arttıran tek parti MHP’dir. Türkiye genelinde partimizin oy oranı 2 milyon 200 bin artmıştır. 7 milyon 700 bin civarına ulaşmıştır. 45 yıllık tarihimizde bir rekordur.

Türkiye'nin bugünkü ortamında bu başarı değil de nedir. Gazete köşelerinden, internet sayfalarından MHP'ye kefen biçen uyuşuk beyinler nereye kadar gerçekleri çarpıtacaktır.

CHP-MHP İDDİASI HAYASIZCADIR

 

Kiralık yazarlara göre MHP ile CHP 30 Mart'ta ittifak yapmştır. Böyle hayasızca iddiaların aslı yoktur. MHP sadece milletiyle ittifak yapmıştır. Cemaat ile hükümet arasında mekik dokuyan, sonra da hükümete yüklenen kimliksiz kalemlerin ileri geri konuşması gürültü kirliliğidir.

Bunların çapları, zeka düzeyleri bizimle boy ölçüşecek düzeyde değildir. Özellikle Ankara ve İstanbul'da MHP'yi zayıflatma planını açıkça gördük. Bunun bir ucunda AKP ve CHPdiğer ucunda ise içimizden devrişirilenler vardır.

AK Parti'deki oy düşüşü 2 milyonu aşmıştır. AKP'ye yeter diyen vatandaşlarım MHPsafında kilitlenmiştir. CHP hertürlü zorlamaya rağmen bir varlık gösterememiştir. MHP, iktidarın yegane alternatifi olduğunu tescil etmiştir.

KEDİLERİN YARGILANMASI YAKINDIR

Sandık sonuçlarının tartışmalı olması, demokrasiyle kesinlikle uyumlu değildir. Herhalde kedilere dava açılması gündemdedir ve trafolar Başbakan'ın adamları tarafından kuşatılmış olsa gerektir. Allah'tan doğadaki vahşi hayvanlar baraj sularını içip bitirmemiş, enerji nakil hatlarını kuşlar kemirmemiş, termik santrallerine meteor taşı düşmemiş, sadece paralel kediler suçlanarak vaziyet kurtarılmıştır.

ERDOĞAN'IN BALKON KONUŞMASI

Başbakan Erdoğan 30 Mart akşamı balkondan yaptığı konuşmasında savaşta olduğumuzu söylemiştir. İmralı canisinin, Barzani'nin rüşvetçilerinin nam ve hesabına konuşurken Suriye ile savaşa girdiğimizi de haykırmıştır. Sayın Başbakan Türkiye Suriye ile ne zaman savaşa girmiştir? Sen Türk milletini ne zannediyorsun? Bu nasıl bir düşüncesizliktir. Başbakan 110 güne yakın bir süre içinde paralel yapı avına çıkmıştır. Türkiye Kaddafi'nin çadır devleti değildir. Başbakan durduk yere Türkiye'yi savaşa sokamaz.

CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMLERİ

30 Mart seçimleri sonrası cumhurbaşkanlığı seçimleri gündeme gelmiştir. Gül'ün vakit geldi sözü adeta işaret fişeği gibi olmuştur. Sayın Gül adaylığı aralarında görüşmeye ile halledileceğini ifade ederek zımmen ben de varım mesajı vermiştir. Türkiye cumhurbaşkanlığı seçim takvimi başlamasına 82 gün kala Gül mü Erdoğan mı sorusuna kilitlenmiştir. Ağzı olan konuşmaktadır. Cumhurbaşkanlığı seçimini yapmak bile gereksiz ve zaman kaybıdır. Gül ile Erdoğan anlaşması halinde her şey netleşecektir. Biz cumhurbaşkanlığı seçimini konuşmak için daha erken olduğunu düşünüyoruz.

KRİZE DÖNÜŞEBİLİR

Seçim bir krize dönüşme potansiyeli taşımaktadır. İki yanlıştan bir doğru çıkmaz, tekeden süt sağılmaz, balda tuz bulunmaz, suda ateş yanmaz, Recep Tayyip Erdoğan'dan da Cumhurbaşkanı olmaz. Siyasi görüşü, fikri aidiyeti meshebi ve yöresi ne olursa olsun, ister AKP'li, ister MHP'li, ister CHP'li olsun, her vatan evladı Cumhurbaşkanı olabilir, ne var kiErdoğan olamaz, milletin terazisi bu sikleti çekmez.''

Editör: TE Bilisim