Ümit Özdağ ‘Türk Çernobili’ diyerek faciaya karşı böyle uyarmıştı: Acil durum ilan edilmeli Ümit Özdağ ‘Türk Çernobili’ diyerek faciaya karşı böyle uyarmıştı: Acil durum ilan edilmeli
 MHP Milletvekili Saffet Sancaklı, sosyal medya hesabından gazeteci Emin Çölaşan'ı sert bir şekilde kınayan bir açıklama yaptı.

Açıklama şöyle:

"12.07.2018 tarihli Sözcü Gazetesindeki köşesinde “KKTC, Azerbaycan, din kardeşlerimiz vesaire!” başlıklı yazısında Emin Çölaşan isimli sözde gazeteci “Bosna gibi Müslüman ayaklarına yatıp bizi sömüren uyanıklar var” ifadesi ile haddini aşan cümleler sarf etmiş, Müslüman kalmak adına en ağır bedelleri ödemiş Boşnakların inancını sorgulama cüretini göstermiştir!
Evlad-ı Fatihan Yurdu olan Bosna’nın nüfusunun yarısını oluşturan Boşnakların inancını sorgulamak hadsizliğini gösteren sözde gazeteci müsveddesine aslında cevap vermemek dikkate almamak icap eder. Çünkü bu şahsın arşivine baktığınızda birbiriyle çelişen, birbirine zıt yazılarla dolu arşiv ile karşılaşırsınız.

6 Kasım 1997’de Hürriyet Gazetesinde Boşnak Halkını “Bosna Savaşı sırasında orada eziyet ve zulüm gören din kardeşlerimiz” olarak tanımlayan bu şahıs, Srebrenitsa katliamının yıl dönümünden 1 gün sonra Boşnakların inancını sorgulamaya kalkmış, “Müslüman ayağına yatan” ifadesi ile Boşnaklara hakaret etmiştir!

Boşnaklar, Müslüman olmanın Türklük kabul edildiği coğrafyada “Müslüman kalabilmek” adına türlü acılar çekmiş, soykırıma tabi tutulmuştur!

Çölaşan ile benzer düşüncedekiler şunu çok iyi bilsin ki;

Bosna, Evlad-ı Fatihan yurdudur! Bilge Kral Aliya’nın emanetidir! Sizin gibilere inat “Türkiye için dua etmeden seccademi kaldırmam” diyen Bosnalı teyzeler hep var olacak!

Bu hadsiz ve talihsiz yazıyı yazan Emin Çölaşan’ı kınıyor ve tüm kamuoyu önünde özür dilemesini bekliyoruz.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

Saffet Sancaklı
Milliyetçi Hareket Partisi
Koaecli Milletvekili"





Editör: TE Bilisim