Ümit Özdağ ‘Türk Çernobili’ diyerek faciaya karşı böyle uyarmıştı: Acil durum ilan edilmeli Ümit Özdağ ‘Türk Çernobili’ diyerek faciaya karşı böyle uyarmıştı: Acil durum ilan edilmeli
Haberalp Ülkücü tabanın ve halkın nabzını tuttu... sokaklar MHP den bir büyük tarihi miting bekliyor.
Bu konudaki haberimiz okunma ve yorum rekoru kırarak baş sıralara yerleşti.
Türkiye'nin geçirdiği kanlı alçak darbe süreci, MHP' yi her yönü ile ilgi odağı yaptı. Türk Milleti, tankların ònüne çıkarak tarih yazdı. Dünyada komünizm döneminde bile az görülür bir vahşetle, savunmasız masum halka yine bu milletin parasını verdiği silahlarla ateş açıldı. Buna karşılık Türk milleti bir destan daha yazdı.
Bu destanlarda hep kahraman olan Türk milletinin marka hareketi Ülkücü-milliyetçi hareket ve MHP, yine milyonların umudu, gözdesi ve favori siyasi hareketi olmuştur.
Meydanlar Ülkücülerin slogan marşları, türkü ve ritüelleri ile donatıldı. Türk milletinin eli, ayağı, dili, kulağı ve gözü; kısaca herşeyi olan MHP'den artık hem iç, hem dış; hem dost, hem de düşmanlara mesaj verecek bir büyük tarihi miting bekleniyor.
Böyle bir miting için çok acil beklenti var.
Türk siyasetinde CKMP ile beraber 50 yıldan fazladır olan MHP, ülkemizin böyle bir döneminde yerini ve ilkelerini güçlü bir şekilde tekrar hissettirmelidir.
Tarihimizde böylesi büyük bir gövde gösterisi, 1978 Tandoğan mitinginde yapılmıştı. O gün Ankara'da yer-gök MHP'liydi. Nitekim, iktidara yürüyüşün en somut inancı, o mitingte oluşmuştur. 12 Eylül olmasa, tek başına iktidara gelecek MHP, o mitingte Türk Milletine kendini göstermiş ve çok sevilmiştir. O anarşi ve memleketi bölme çalışmalarının ayyuka çıktığı dönemde, milletimizi müsterih kılan bir hareket olmuştur. Hangi, partiye oy vermiş olursa olsun, neredeyse tüm insanlarımız genci ve yaşlılarıyla evlerinin pencerelerinden el sallamış, onlar için dua etmiştir. Nitekim, bu yüzden 12 Eylül'e rağmen o günden sonra iktidara gelen tüm hükümetler, hep Ülkücü kadrolara talip olmuşlar ve onlarla çalışmayı istemişlerdir. 1978 Tandoğan mitinginin yarattığı Milliyetçi-Vatansever-Ülkücü algısı 40 yıl sonra bile etkisini devam ettirmektedir.
Şimdi içinden geçtiğimiz bu çalkantılı dönemde, yine ülkücüleri tarihi bir gövde gösterisi beklemektedir.
Bugün değilse ne zaman!
(Haberalp)



Editör: TE Bilisim