Saatler sonra enkaz altından kurtarılan bebekler Saatler sonra enkaz altından kurtarılan bebekler
 
MHP ve Ülkücü hareket ülkücü şehitlerin efsane ruh ve mana köküne dönerse hem ihanete mani olur hemde oy patlaması yaparak tek başına iktidar olur.

MHP Türk milletinin lider kadro hareketidir. Hareketin efsanevi lideri başbuğun yerine benzer biri aramak ve dillendirmek boş tartışmadır. Artık her mensubunun tarihi sorumluk alması ve birer başbuğ evladı olması gereken bir dönemden geçiyoruz. Hiç bir mazeret bu silkiniş diriliş ve kutlu zafer yürüyüşünden alıkoyamaz. MHP tüm mensupları ile olumsuzluklara meydan okuyarak ayaga kalkmalı bölünmeye yalana ve talana mani olmalidır.

MHP yerel ve genel seçimlerde oy patlaması yaptığı örnekleri sayın genel başkanla almıştır. Bu başarıyı ortak akıl ve emsal haline getirecek milli refleksi göstermesi hareketi ve ülkeyi ayağa kaldırır
MHP Mensupları ülkücü gelenek ve ideolojik hafızasına bulaşan virüs sızmalarına karşı anti virüs programını tarihi hafızasından geliştirmeli binlerce yıllık geleksel asil tavrı ortaya koyabilmelidir.

MHP İktidara ve zafere  en yakın partidır. Hareketin önüne oturan yolunu kesen en büyük engeli olan nefisleri ben duygusunu bertaraf etmelidir. Nefis inkilabını yapmayı büyük cihadı başarabilmelidir. sevgı kardeşlik ve ülküdaşlık hukukunu kalıcı kIlamayan kucaklaşamayanların milleti kucaklaması boş avuntudur.

MHP Milli devlet güçlü iktidar yolunda yaşa varol alkış seslerinden çok kin iftira husumet dalgalarını yara yara iktidara gelecektir."Sizden öncekilerin başına gelenler sizinde başınıza gelmediği müddetçe kurtuluşa ereceğınizimi zannediyorsunuz?" İlahi gerçeğinin şuurunda olunmalıdır. Kolay ucuz basit başarı beklemek hayaldir. Büyük davalar büyük bedeller ister. Büyük davalar küçük beyinlerin küçük insanların işi degildir. Ter akıtmadan çile çekmeden kafa yormadan gözyası dökmeden daha büyük bedelleri göze almadan zafere ulaşılamaz.

MHP mensubu olmanın potansiyel düşmanlık hedefinde olmak anlamına geldiğini bilemeyen ülkücü hareketi ve Türk milletini daha iyi tanımak zorundadır. MHP genel başkanı olmanın zorlugunu anlayamayan ülkücü empati yapma becerisi olamayanların ahkam kesmesi kolaycılıktır. MHP bu anlayışla asla genel başkan dayandıramaz. MHP'nin her mensubu bir genel başkan başbuğ olan,ülkücü ortak aklın hakim olduğu kolektif lider kadro olmak zorundadır.

"Sulh zamanında ter akıtmayan muharebede daha çok can verir kan akıtır" Bu harp gerçeğini bir yönü ile psikolojik savaş olan seçimlere uyarlayamayan siyasal hareket daha çok seçim maglubiyetleri yaşar. Seçim öncesi mazeretsiz hanenin,sokağın,köyün hayatın parçası olamayan,ölü görüp ağlamayan,çaresize içi daglanmayan,düğün görün oynamayan,seçimlerde nal toplar. Ünvanı konumu ne olursa olsun ister reis,ister başkan,ister milletvekili,ister bakan kim olursa olsun,muhıtinde hareketin parçası olamazsa en yakın akrabalarının siyasal desteğini alamaz.

Artık son virajlar ülke bir kazaya kalmadan  kapının önünden harekete geçme zamanıdır. O sinerji büyük değişimin itici gücü olmadan başarı hayal boş karavana atışlar avuntudur. Yunus misali düz odun taşıyalım Yavuz gibi korku salalım mevlana gibi kim olursan ol gel deyip gönül kapılarına varalım.

Sabri Şenel
Editör: TE Bilisim