Akp’ye oy ver (!) Fevzi KÜÇÜKKAHVECİ kaleminden.. Akp’ye oy ver (!) Fevzi KÜÇÜKKAHVECİ kaleminden..
 Yüksek Seçim Kurulu, 7 Haziran akşamı ilimizdeki milletvekili dağılımını AKP 6, CHP 3, MHP 2 olarak açıklamıştı. Bir önceki seçimlerde ilimizden bir milletvekili çıkaran MHP, vekil sayısını ikiye yükseltmenin mutluluğuyla parti binası önünde bir kutlama yapmıştı. MHP’nin ikinci sıra adayı Lütfü Türkkan omuzlar üstünde, alkışlar eşliğinde evine uğurlanmıştı. Fakat gece yarısı sonuç değişti.
 
HİÇ UYUMADILAR
Yurt dışı oylarının eklenmesiyle MHP’nin ikinci sıra adayı Lütfü Türkkan’ın yerine HDP’nin birinci sıra adayı Ali Haydar Konca’nın meclise gittiği ortaya çıktı. Bunun üzerine harekete geçen MHP İl Başkanı Aydın Ünlü ve partililer, bütün ilçelerdeki sandıkları tek tek kontrol etti. İki gün boyunca hiç uyumayan partililer, il genelindeki 400 sandık için itirazda bulundu.
 
FARK 300’E DÜŞTÜ
MHP’lilerin sadece ilimizde değil Ankara’da da itirazda bulundukları ortaya çıktı. 636 oyla bir milletvekilini HDP’lilere kaptıran MHP’lilerin iki gündür yaptıkları çalışmalarla farkı 300’e kadar düşürdükleri öğrenildi. Özellikle Gebze-Dilovası ve Çayırova’daki sandıklardan büyük bir oy bekleyen MHP’lilerin pes etmeye hiç niyeti yok. MHP’lilerin itirazlarına 10 gün içerisinde cevap verilmesi bekleniyor.

Editör: TE Bilisim