Ümit Özdağ ‘Türk Çernobili’ diyerek faciaya karşı böyle uyarmıştı: Acil durum ilan edilmeli Ümit Özdağ ‘Türk Çernobili’ diyerek faciaya karşı böyle uyarmıştı: Acil durum ilan edilmeli
 MHP Şırnak Milletvekili Adayı Bülent Bora Baltacı, seçim çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Şehirde esnaf ve halkla bağını hiç koparmayan Baltacı, ziyaretlere devam ediyor.

Seçim çalışmaları kapsamında Baltacı, Özel Harekat Şube Müdürlüğü’nü ve Valiliği’ni ziyaret etti. Özel Harekat Polislerinin zor ve meşakatli bir görevi yerine getirdiklerinin altını çizen Baltacı, “Vatan sizlere minnettar. Sizlere Anadolu’dan selam ve dua getirdim. Cenab-ı Hak sizleri vatanımıza ve milletimize bağışlasın.”dedi.
 
Ziyaretler esnasında açıklamalarda bulunan MHP Şırnak Milletvekili Adayı Bülent Bora Baltacı, 1  Kasım’da yapılacak seçimlerin Türkiye’nin kader seçimi olduğunu söyledi.
 
AKP iktidarının bin yıllık Türk-Kürt kardeşliğine nifak sokacak ayrışmacı poliitikalar izlediğini vurgulayan Baltacı, Ülkücü ve Milliyetçi Hareket’in Türkiye Cumhuriyeti’nin bölünmez bütünlüğünün ve Türk-Kürt kardeşliğinin teminatı olduğunun altını çizdi.
 
Hiçbir gücün etle tırnak olmuş Türk-Kürt kardeşliğini bozmaya gücünün yetmeyeceğine vurgu yapan Baltacı, birlik ve beraberlik mesajı verdi.

‘ŞIRNAK VE ŞIRNAK HALKI BİR AN ÖNCE PKK BASKISINDAN KURTARILMALIDIR’
 
MHP Şırnak Milletvekili Adayı Bülent Bora Baltacı, Şırnak il merkezinin ve ilçelerinin hemen hemen tüm ara sokaklarında hendeklerin kazıldığını ve terör örgütünün kontrolü altında olduğunu ifade ederek, terör örgütü mensuplarının bu sokaklarda yaşayan vatandaşlara zorla hendek kazdırdıklarını, nöbet tutturduklarını ve tuzakladıkları mayınlarla bu bölgelerde yaşayan halka baskı yaptıklarını dile getirdi.
 
Şırnak halkının pkk baskısı altında olduğunu ve biran önce pkk baskısından kurtarılması gerektiğini vurgulayan Baltacı, devletin terörle mücadelede kararlılık göstererek, acil bir şekilde güven ortamını inşa etmesi gerektiğinin altını çizdi.



‘ÇÖZÜM SÜRECİ PKK’YA GÜÇ VE HAKİMİYET KAZANDIRMIŞTIR’
 
Şırnak’ta bugünkü yaşanan tablonun tek sorumlusunun AKP iktidarı ve çözüm çığırtkanlığı yapanların olduğunu kaydeden Baltacı, AKP’nin çözüm süreci politikalarının pkk’ya güç ve hakimiyet kazandırdığını ve bölgede devlet oteritesini de zayıflattığına dikkat çekti.
 
Çözüm süreci kapsamında pkk’nın bölgede lojistik anlamda da büyük yığınaklar yaptığını, askerin ve polisin çözüm süreci ile karakola ve kışlaya haps edildiğini kaydeden Baltacı, “Bu bahsettiğim bir iddia değildir. Bugün mahalle aralarına devletin polisi giremez haldedir. Birçok hendek ve siperler mevcuttur. Bu hendek ve siperlerde hatta ve hatta birçok evin bahçesinde tuzaklanmış mayınların olduğu bilinmektedir
 
İşte çözüm sürecinin meyvesi. Ağlayan analar. Mahallelerde hakimiyet ilan eden pkk. pkknın insafına bırakılmış bir halk. Tüm bu yaşananlara rağmen askerini, polisini geçici köy koruyucusunu yetkisiz ve cenderenin ortasında bırakan iktidar, nutuk atmak ve terörü lanetlemek yerine biran önce terörle etkin mücadelede kararlılığını ortaya koymalıdır”diye konuştu. 
 
‘MHP İKTİDARINDA HUZUR VE GÜVEN OLACAK’
 
Milliyetçi Hareket Partisi’nin tüm uyarılarına rağmen terörle mücadele yerine müzakareyi tercih eden AKP’nin Türk milletini güzel şeyler oluyor diyerek kandırdığını ve ülkeyi uçurumun kenarına ittiğini savunan Baltacı, şunları söyledi:
 
“İnşallah 1 Kasım’da milletimiz AKP’nin ülkeyi tahribatına ve ayrılıkçı politikalarına dur diyecektir ve MHP’yi iktidar yapacaktır. MHP iktidarında Şırnak halkı pkk’nın baskısından kurtulacak ve terörün kökü kazınacak. Huzur ve güven ortamı yeniden inşa edilecek. Şırnak gelişecek. Şırnak halkının refah seviyesi yükselecek.”
 
Baltacı, MHP’nin bölgede oynanan ve oynanmak istenen oyunların farkında olduğunu belirterek, “Kürt kardeşlerimizi kaderine terk etmeyeceğiz. Birlik ve beraberliğimizi bozmaya çalışan şer odaklarına da fırsat vermeyeceğiz. Bin yıllık kardeşliğimize nifak sokmaya çalışanlar kahrolacak.  Kardeşliğimiz ve birlikteliğimiz şer odaklarına azap, vatanımıza rahmet olsun” diye konuştu.

 
Editör: TE Bilisim