MHP Genel Genel Başkan Yardımcısı Atila Kaya, ihanet sürecine ilişkin, MHP'nin en tepedekinden en uçtaki neferine kadar bütün kadrolarıyla dimdik sürecin karşısında olduğunu söyledi.


 

Türkler kakafoniyi sona erdirmelidir! Türkler kakafoniyi sona erdirmelidir!
Kaya, partisinin Denizli İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, genel merkezin ülke çapında başlattığı program kapsamında 20 Nisan'da İzmir'de miting gerçekleştireceklerini anlattı.
Türkiye'nin son dönemlerde "çözüm, barış, analar ağlamasın" gibi çeşitli başlıklarla yürütülen propaganda ile karşı karşıya bırakıldığını ileri süren Kaya, şöyle konuştu:

"Bölücü terör örgütü bu süreçte muhatap alınmış ve adeta siyasallaştırılmak suretiyle Türkiye'deki taraflardan birisi konumuna getirilmiştir. Adına 'çözüm' dedikleri bu süreç, bölücü terör örgütünün hedeflerine biraz daha yaklaşmasını sağlayan bir süreçtir. Bu süreç neticesinde bugün Türkiye'de Türk milleti, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kimliği tartışılmaya başlanmıştır. Anayasada Türk milleti kavramı olsun mu, olmasın mı ya da Türk bayrağının tartışılmaya başlandığı bir süreç olmuştur.

Aynı şekilde Türkiye Cumhuriyeti tabirinin levhalardan indirilmeye başlandığı ve teşebbüs edildiği noktaya kadar gelmiştir. Parlamentodaki milletvekilleri bugün iktidarın sağlamış olduğu imkanları kullanarak, iktidarın açtığı yollardan yürüyerek, Kandil'le İmralı arasında adeta postacılık yapmaktadırlar.''

Kaya, birtakım kanunlarla terör örgütü mensuplarının hapisten çıkmasını sağlayacak adımlar atıldığını öne sürerek, yeni anayasa için de terör örgütüyle pazarlık yapıldığını iddia etti.

"Kimliğimiz, Türklüğümüz, bayrağımız, devletimizin ismi, milletimizin varlığı ve bizi biz yapan bütün değerlerimiz, bin yıllık kardeşliğimiz, maalesef bu süreçte çok ciddi tahribat içine sokulmuştur" diyen Kaya, "MHP, 'yıkım' diye nitelendirdiğimiz ve milletimiz tarafından da bu şekilde anlaşılan, en tepedekinden en uçtaki neferine kadar bütün kadrolarıyla dimdik bu sürecin karşısındadır. Ülkemizin bölünmesine, milletimizin kardeşliğinin yara almasına müsaade etmeyeceğiz" şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim