BİZ OLALIM; BİR OLALIM. "MODERN VE GELENEĞİN ARASINDAKİ GERİLİMDEN," ANCAK BU YOLLA KURTULURUZ... BİZ OLALIM; BİR OLALIM. "MODERN VE GELENEĞİN ARASINDAKİ GERİLİMDEN," ANCAK BU YOLLA KURTULURUZ...
 548 İmza toplanan MHP Üst Kurul Delegesinde Bilindiği gibi MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli sürpriz bir kararla 10 Temmuz 2016'da seçimli kongre kararı almıştı. 

Bu duruma sert tepki gösteren 548 Üst kurul delegesi MHP Genel Merkezinin aldığı bu kararı "Korsan Kongre" olarak adlandırdı ve kongre tarihinin sadece üç kişilik çağrı heyetinin alabileceğini vurguladı.

Üst Kurul Delegesinin açıklaması şu yönde:

"MHP Genel Merkezi tarafından 10 Temmuz tarihinde kongre yapılacağı gerekçesiyle kargo ile büyük kongre delegelerimize davetiye gönderildiğini öğrenmiş bulunuyoruz. 

Daha önce bilindiği gibi 548 delege imzası ile demokratik hakkımız olan kongre çağrımızı genel merkezimize ilettiğimizde 1100 delegenin imzalı talebi dahi olsa kongrenin yapılmayacağını hakkımızı sulh hukuk mahkemesinde aramamız gerektiğini söyleyerek bize mahkeme kapısı gösterilmişti.

Biz imza veren büyük kongre delegeleri olarak genel merkezin bize çok gördüğü hukuki ve demokratik hakkımız olan kongre talebimizi mahkeme yoluyla almış bulunmaktayız.

Şu an itibari ile kongre çağrısı yapma yetki, görev ve sorumluluğu sadece ve sadece 3 kişilik çağrı heyetindedir.

Bunun dışındaki faaliyetler hukuki değildir. Bu sebeple genel merkez tarafından bize yetkisiz olarak gönderilen kongre davetiyelerini kabul etmeyeceğimizi kamuoyuna ilan ediyoruz."

Editör: TE Bilisim