Ümit Özdağ ‘Türk Çernobili’ diyerek faciaya karşı böyle uyarmıştı: Acil durum ilan edilmeli Ümit Özdağ ‘Türk Çernobili’ diyerek faciaya karşı böyle uyarmıştı: Acil durum ilan edilmeli
 MHP Genel Merkezi'nin, 7 Nisan'da milletvekili adaylarını açıklamadan önce başlattığı sanal temayül yoklamasının ardından şimdi de telefonla eğilim yoklamasına başlandı. İstanbul, Ankara ve İzmir başta olmak üzere illerdeki MHP'li parti üyelerini tek ev ve cep telefonlarından arayan özel araştırma şirketi, MHP'den aday olan vekiller hakkında sorular sorarak partililerin nabzını yokladı.

İnternet üzerinden partililer arasında yapılan sanal temayülün Cuma itibari ile sona ermesinin ardından MHP Genel Merkezi ikinci aşamada telefonla temayül uygulamasına geçti. İlk aşamada MHP İstanbul, Ankara ve İzmir başta olmak üzere tüm illerde sanal temayül çalışması başlatan MHP Genel Merkezi, söz konusu site üzerinden partililere elektronik ortamda hangi milletvekili aday adaylarını mecliste görmek istediklerini sordu.

Partililer cep telefonlarına gelen kısa mesajlar doğrultusunda bilgisayar başına geçerek sanal temayüle katıldı. Bu aşamanın tamamlanmasından sonra MHP Genel Merkezi bu kez özel bir araştırma şirketi aracılığı ile partilileri cep ve ev telefonlarından aramaya başladı. Araştırma şirketinden partilileri arayan yetkililerin öncelikle "Yaşadığınız ilde hangi milletvekili aday adayını görmek istersiniz?", bunun ardından da MHP Milletvekili aday adaylarının isimlerini tek tek sayarak "Söz konusu isimleri tanıyor musunuz? Tanıyorsanız hangi ismi mecliste görmek isterdiniz?" şeklinde sorular sordukları öğrenildi. Yetkililer, sanal ortamda oy kullanma fırsatı olmayan partililer için böyle bir uygulama başlatıldığını bildirdi.

Editör: TE Bilisim