MHP ve Siyasetin Genlerine Müdahale


Türkiye Cumhuriyeti'nin yüzyıllık kırılma döneminin arifesindeyiz: "Parlamenter sistem bekleme odasına konmuş", fiilen siyasi partili cumhurbaşkanlığı uygulamaya sokulmuştur.  Türkiye bugün fiili bir sistem olan siyasi partili cumhurbaşkanlığı dayatmasıyla karşı karşıyadır. Başbakan Yıldırım "fiili durumu hukukileştirmek" için iş başına geldiğini açıklamış bulunmaktadır.

                AKP'deki Genel Başkan değişikliğinin amacı "Yeni Anayasa" yapmak ve  "Başkanlık" sistemini getirmektir. Buna dayalı olarak iktidar "Dar Bölge Seçim Sistemi" ile Türkiye'nin "İki partili siyasetin hayat"a geçirilmesi için gereken ne varsa o yapılacaktır. Türk siyasetinin genlerine müdahale edildiği böyle bir zamanda MHP'nin iç tartışmalarla ve çekişmelerle zaman kaybetme lüksü yoktur.

                Ülkede terör bölgede savaş sürüyor! Türkiye'nin dış ve iç sorunlarının da beklemeye  tahammülü yoktur. Bu şartlarda MHP'nin tartışmalarla ve çekişmelerle kaybedeceği zaman kalmamıştır.

MHP'nin bir an önce gereksiz tartışmaların öznesi olmaktan çıkması gerekir. İktidarın baskısından özelde muhaliflerin genelde ise geniş kitlelerin nefes alamaz hale geldiği bir dönemde MHP'nin iç tartışmalarından kurtulması demokrasi açısından son derece önemlidir.

Türkiye bugün bölgesinde savaşın, ülkesinde ise terörün kasıp kavurduğu bir ülkedir.  PKK ve IŞİD canlı bombalarla ve bombalı araçlarla ülkenin her yanına kana boyamak için her yola başvuruyor. Başta Kilis olmak üzere ülkenin sınır kentlerinden batıya doğru büyük bir göç yaşanıyor. Teröre her gün şehit veriliyor.

Ülkesinde terörün, bölgesinde savaşın sürdüğü bir dönemde MHP'nin iç kavgalarla geçireceği zaman kalmamıştır.

Bu şartlar altında MHP'deki olağan üstü kurultay, resmen Türkiye sorunu haline gelmiştir.

MHP'nin olağan üstü kongre toplanmasına ilişkin kararının yargı tarafından gecikmeli de olsa onaylanması doğru bir karardır. Siyasi belirsizliklerin zirveye vurduğu bir zamanda yargının verdiği bu karar hem MHP'nin hem de demokrasinin geleceği açısından önemlidir.

                Yargının geç de olsa onadığı olağanüstü kongre kararı MHP'deki belirsizliği kısmen de olsa sona erdirmiş bulunmaktadır. Bu yalnız MHP için değil ülke için de büyük bir kazançtır. Bu karar MHP içindeki tartışma ve çekişmeleri kısa vadede azaltacağı, uzun vadede sona erdireceği için son derece yararlı olmuştur. Umulur ki taraflar soğukkanlı, ağır başlı ve sağduyuyla hareket ederek MHP'yi Türk siyasi hayatında olması lazım gelen yerine getirirler.

MHP, Türk siyaset tarihinin en eski partilerindendir.  Bu yönü itibarıyla MHP, büyük bir birikime, deneyime ve siyasi ehliyete sahiptir. Türkiye'de siyasi partiler çıkarlarına abanmış ve ideallerine adanmışlar olmak üzere iki kısma ayrılır. MHP ideallerine adanmışların siyasi hareketidir.

Gümüşhane ekibiyle 30 saat sonra gelen mutluluk Gümüşhane ekibiyle 30 saat sonra gelen mutluluk

                Ruhsuz, şuursuz ve yönsüz kadroların yönetiminde Türkiye bir belirsizlikten diğerine sürüklenmektedir. MHP yattığı toprak, tuttuğu bayrak ve döndüğü kıblesi belli olan bir harekettir. Diğer siyasi partilerden farklı olarak MHP, iki bin beş yüzü aşkın gencini toprağa vermiş bir harekettir.

                Böyle bir hareket mevcudu muhafaza değil iktidar stratejisi izlemek zorundadır. Bugün iri, diri ve ileri bir MHP yalnız ülkücülerin değil bütün Türk milletinin talebi haline gelmiştir.

                MHP'de yönetime talip olanlar her şeyden önce Türk milletinin ve Türk milliyetçiliğinin önünü açacak görüşlerini kamu oyuna sunmalıdır.

                Özelde MHP seçmeni genelde ise Türk milleti MHP'de yönetime talip olanların, misyonunu, vizyonunu, çapını, dünyaya ve olaylara bakışını merak ediyor.

                Türk milleti MHP'de birbirleriyle yarışan adayların ülke sorunlarına nasıl baktığını, önceliklerinin neler olduğunu, toplumu saran yozlaşma ve yabancılaşmayla nasıl mücadele edeceğini merak ediyor.

                Yapılacak olağan üstü kongre manifestoların yarıştığı kongre olsun!

Editör: TE Bilisim