MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, HDP’li koalisyonlara kapılarını kapattıkları ve Meclis Başkanlığı seçiminde CHP adayı Deniz Baykal’ı desteklemedikleri için partilerini hedefe oturtanlara sert tepki gösterdi. 
 

NEMALANAMAYINCA... 

Eski ATO Başkanvekili Mehmet Aypek koruması tarafından öldürüldü Eski ATO Başkanvekili Mehmet Aypek koruması tarafından öldürüldü

Yalçın şunları kaydetti: “CHP’nin, hayali yüzde 60 blokun liderliği planının suya düşmesi ve 7 Haziran sonrasında ortaya çıkan tablodan nemalanamaması, hükûmet olmaya çok heveskâr bu partinin müzmin taraftarlarının sinirlerini fazlasıyla bozmuştur. Basında; bunun acısını MHP’den çıkarmak isteyen ne kadar eski sol ve liberal tüfek, ne kadar CHP sempatizanı varsa bir hücum bloku oluşturarak MHP aleyhtarlığı kampanyası başlatmışlardır. Bunlara, AKP’den sille yediği için CHP’ye yanaşmalık yapan bir kısım cemaat kalemi de eklenmiştir.” Kimi yazarların, lafla milliyetçilik olmayacağını öne sürerek MHP’ye sataştığını belirten Yalçın,  “CHP’nin Meclis Başkanı adayı seçilemediği için MHP’ye çok(!) kızgın olan bu arkadaş, eski bir MHP’li bakanı kaynak göstererek milyonlarca seçmenin MHP’ye oy verdiğine pişman olduğunu yazmıştır. Bunlar boş laflardır. Baykal’a oy verince mi milliyetçi olunmaktadır? HDP ile hareket edince mi milliyetçi olunmaktadır?” diye konuştu. 
 

BEYNAMAZ BENZETMESİ

Yalçın, “eski MHP’li” diye bilinen Agah Oktay Güner gibi isimlerin “MHP tabanı pişman” şaçıklamalarına karşı da “Bakan eskisinin göstermek istediği gibi MHP’li seçmen partisine oy vermekten pişmanlık duymaz. CHP sevdalısı gazetecilerin MHP’ye kızgınlığının sebebi, partimize oy vermiş olmaları değildir. Bu durum hayatta camiye gitmeyen bir beynamazın ille de ezan Türkçe okunsun diye tutturmasından farksızdır” dedi. 

Editör: TE Bilisim