MHP'de genel merkez, Yargıtay kararı üzerine 10 Temmuz’da seçimli kurultay yapmaktan vazgeçti.

1 Kasım seçiminin ardından, genel başkanı değiştirmek için seçimli olağanüstü kurultay yapılabilmesi yolunda tüzük değişikliği gerçekleştirmek üzere olağanüstü kurultay toplanması için genel merkeze 543 imza veren muhalifler, 6 ay sonra başa döndü.

 

Genel merkezin 10 Temmuz’da kurultay toplama kararı almasına rağmen muhalifler 19 Haziran’da tüzük kurultayı toplamıştı. Genel Başkan Devlet Bahçeli, ramazan ayında iftar programlarında il il dolaşıp “Düğünümüz var, 10 Temmuz kurultayına gelin” çağrısı yapmasına rağmen, 19 Haziran kurultayını engelleyememişti.

 

Eski ATO Başkanvekili Mehmet Aypek koruması tarafından öldürüldü Eski ATO Başkanvekili Mehmet Aypek koruması tarafından öldürüldü

9 EKİM'E KADAR OYALAMA TAKTİĞİ

 

Mahkemenin tüzük kurultayında 3’te 2 çoğunluk olmadığı için alınan kararları askıya alması, ardından Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) 10 Temmuz’da tüzük kurultayı yapılamayacağı yolunda karar alması, genel merkezi rahatlattı. Böylece, Arena Spor Salonu’nda “Düğün ve toy toplanacak” diye ilan edilen 10 Temmuz kurultayından vazgeçildi. Bu hafta sonu için yapılan tüm hazırlıklar da iptal edildi. Genel merkez kaynakları bu durumu “Oyunu bozmak için kurultay yapacaktık. Ancak oyun daha önce yargı tarafından bozuldu” diye yorumlarken, bundan sonraki randevunun 18 Mart 2018 olduğu belirtildi. MHP Genel Merkezi, seçimli kurultay için başından beri savunduğu 2 yıl sonrasını işaret etti. Bunun için de ilçe ve il kongrelerine 9 Ekim’de başlanacak. Genel merkez, mahkeme süreçleriyle 9 Ekim’e kadar oyalama taktiği izleyecek.

Editör: TE Bilisim