Ümit Özdağ ‘Türk Çernobili’ diyerek faciaya karşı böyle uyarmıştı: Acil durum ilan edilmeli Ümit Özdağ ‘Türk Çernobili’ diyerek faciaya karşı böyle uyarmıştı: Acil durum ilan edilmeli

Açıklamasına, “Öncelikle en başta belirteyim Genel Başkanımız sayın Devlet Bahçeli hakkındaki görüş, düşünce ve tavrım aynıdır.” İfadeleriyle başlayan Bülent Yazıcı, açıklamasında şunları kaydetti:

“1 Kasım seçimlerinden sonra partimizde olağan kongre yapılması için birilerince bir hareket başlatılmış olup; sonucunda kongre için imza toplama kampanyası başlatılmıştır. Her ne kadar da il başkanı olarak Genel Merkezin ve Genel Başkanımızın yanında olduğumu belirtmiş olsam da, çoğunluğunu ilçe başkanlarının teşkil ettiği Erzurum Üst Kurul Delegelerinin büyük bir kısmı olağanüstü kongre için imza vermiştir. Daha sonra il yönetim kurulu üyelerinin büyük bir kısmı da olağanüstü kongreden yana tavır koyunca, durum içinden çıkılamaz bir hal almıştır. Bu yaşananların ardından yönetim noktasında şahsım tek kalmış, bu nedenle parti karar organları işleyemez hale gelmiştir. Tabi ki hepimizin amacı Milliyetçi Hareket Partisini daha ileriye götürmek ve ülke yönetiminde söz sahibi yapmaktır.

Ancak son gelişmeler bütün hareket alanımızı kısıtlamış, görev ve sorumluluklar hiç bir şekilde yerine getirilemez bir hal almıştır.

Bu durum Genel Merkez Teşkilatlar Birimine gerek yazı ile gerekse sözlü olarak defaten bildirilmesine rağmen Erzurum’da ki bu durumu iyileştirmeye yönelik bir hamle yapılmamıştır. Bir nevi Erzurum yok sayılmış, umursanmamıştır. İsminde Hareket’i barındıran bir siyasi partinin hareketsiz kalması kadar sıkıntılı bir durum sanırım olamaz. Herkesin fikir ve düşüncesine saygı duyma gayreti ile bu zamana kadar çok zor şartlarda bu görevi ifa etmeye çalıştık. Ancak dediğim bu görev yalnız başına yürütülecek bir görev değildir

 Genel Merkezimizden ya yeni bir yönetim veya bir başka arkadaşımızın başkanlığında yeni bir ekip talebimize hiç bir şekilde cevap verilmemiştir. 6 ayı aşan bir zamandır Milliyetçi Hareket Partisinin gelmiş olduğu bu durum şahsen bir ülkücü olarak beni derinden etkilemiştir. Hareketin ilimizde tekrar canlanması, kırgınlık ve küskünlüklerin giderilmesi, hareketin kısa zamanda toparlanması için genel merkezin sağlam bir adım atabilmesi adına zorda olsa severek yürüttüğüm Milliyetçi Hareket Partisi Erzurum İl Başkanlığı görevimden ve de il yönetim kurulu üyeliğinden istifa ettiğimi saygılarımla kamuoyuna duyururum.

Umarım bu istifa Teşkilatlar birimini harekete geçirir ve partimizin Erzurum’da toparlanması için bir adım atılır. 7 yıl il sekreterliği ardından 7 ay gibi il başkanlığı yapmak şahsım için bir onur ve gurur kaynağıdır. Bu istifa sadece partideki üst düzey yetkilerden istifa etmek anlamındadır. Bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da her daim davamın emrinde ve de yanında olduğumun bilinmesini isterim." 

Editör: TE Bilisim