YSK resmen ilan etti: Erdoğan Cumhurbaşkanı seçildi YSK resmen ilan etti: Erdoğan Cumhurbaşkanı seçildi
 ABD Ankara Büyükelçiliği Siyasi Bölüm Diplomatı Natalie Oldani, Vali, Belediye Başkanı ve mecliste grubu bulunan siyasi partilerin il başkanları ile görüşmek için Çorum’a geldi.

Amerikalı diplomata randevu vermeyen tek parti ise MHP oldu. MHP tarafından görüşme talepleri reddedilen diplomat, Valilik, Belediye, AKP ve CHP’yi ziyaret etti. Oldani tercümanıyla birlikte geldiği CHP’de il başkanı Gürsel Yıldırım ile görüştü. Ziyaret sebepleri konusunda net açıklama yapmayan ve sorulara cevap vermek istemeyen Natali Oldani sadece "Ülkenin zenginliğini ve çeşitliliğini daha iyi anlayabilmek için zaman zaman Ankara dışına çıkıyoruz" demekle yetindi.  
 
Oldani’nin ’Partinizin çalışmalarını dinlemeye geldik. Partinizin planları ve stratejileri nelerdir’ sorusuna Yıldırım, partisinin aday belirleme yönetimi ve seçim beyannamelerine yönelik değerlendirmelerde bulundu.
 
Yaklaşık yarım saat süren görüşme sonunda CHP İl Başkanı Yıldırım, Oldani’ye "Bir soru da ben size sormak istiyorum" deyince Amerikalı diplomattan olumsuz cevap aldı. Oldani, "Basın önünde yaptığımız görüşmelerde sorular bizim büyükelçiliğimizin basın birimi tarafından cevaplandırılıyor" dedi. AKP ve HDP görüşmesi ise basına kapalı gerçekleştirildi.

Vatan

Editör: TE Bilisim