YSK resmen ilan etti: Erdoğan Cumhurbaşkanı seçildi YSK resmen ilan etti: Erdoğan Cumhurbaşkanı seçildi
 Arka arkaya gelen tahliye kararlarının ardından tutuklu (ve hükümlü) milletvekili olarak hapiste sadece MHP İstanbul Milletvekili Engin Alan kaldı. Alan, Balyoz davasından 18 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. Yargıtay tarafından cezası onanmıştı. Cezası onanınca Alan'ın durumu, " tutuklu vekil"den, "hükümlü vekil" haline dönüşmüştü.
Ergenekon ve Balyoz davalarında yeniden yargılamanın önünün açılmasına MHP temkinli yaklaşıyor. Engin Alan'ın özgürlüğü asla pazarlık konusu yapmayacaklarını söyleyen MHP Ankara milletvekili Özcan Yeniçeri İnternethaber'e Engin Alan'ın durumuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

PAZARLIK KONUSU YAPMAK İÇİN İÇERDE TUTUYORLAR

"Şu an önümüzde net bir resim yok. Ancak şu var ki, her şey kamuoyunun gözü önünde gerçekleşiyor. Engin Alan ve komutanları içeride tutmak için hazırlanmış bir sistem var. Onları mümkün olduğu kadar pazarlık konusu yapmak üzere hücrede tutuyorlar. İçerdeki komutanlar ve paşalar, eskiden tutsaktılar şu an rehin hale geldiler. Bu insanlara yönelik bir haksızlık yapıldıysa, ki yapıldığını hükumet de itiraf etmiş durumda, gereğini yerine getirmek hükumetin görevidir. Bunun için bunları bahane ederek PKK ve KCK'lıların önünü açacak, Türkiye'nin istikrarını gittikçe bozacak bir yola girmesine Milliyetçi Hareket Partisi şiddetli bir şekilde karşı çıkıyor."

İSTESELER 10 DAKİKALIK BİR İŞ 

Eğer kararlarında ve konuşmalarında samimilerse, devreye şantaj unsurlarını sokmazlarsa 15 gün içerisinde Engin Alan'ın içeriden çıkarılması gerekiyor. Özel Yetkili diyorlar ama aslında Özel Görevli Mahkemeleri demokrasiye uygun değildir diye kaldırıyorsunuz, bu demokrasiye uygun olmayan bu mahkemeler ellerindeki dosyaları tamamlasınlar diyorsunuz. Sonuçta bu mahkeme karar veriyor ve Engin Alan içeride. Mecliste bu mahkemelerin kaldırıldığı tarihten itibaren, yapmış olduğu tasarrufların geçersiz sayılması halinde 10 dakikalık bir iştir, Engin Alan dışarıdadır. Türkiye'de artık iki tür hukuk oluştu. Bir, BDP'lilere, PKK'lılara uygulanan hukuk, bir de devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğüne sahip çıkanlara uygulanan hukuk."

ENGİN ALAN İÇERDE KALIRSA HİÇ UMULMADIK OLAYLAR OLUR

" Engin Alan'ın içeride kalması durumunda, zaten ahlaki temelleri siyasi temellerinden önce çökmüş olan AKP'nin hukuki temellerinin de çökmüş olduğuna tanık oluruz. Bunun kararını seçimlerde Türk milleti verecektir. Türk milleti, generallerine terörist muamelesi yapan, terörristlere ise devletle muhatap halk önderi muamelesi yapan bir AKP yaklaşımını içine sindirmiş değil. Böyle bir karar Türkiye'yi karıştırır, hiç umulmadık bir takım olayların altını imzalamış olursunuz. Çünkü artık hükumet de bunun bir kumpas olduğunu, hukuka karşı hile yapılarak bu insanların mahkum edildiğini itiraf etmiş durumda. Bu yüzden ben bu ihtimali hiç göz önüne getirmiyorum."

 
Editör: TE Bilisim