Zafer Partisi Ümraniye İlçe Teşkilatı şehit olan altı askerimiz için yürüyüş.. Zafer Partisi Ümraniye İlçe Teşkilatı şehit olan altı askerimiz için yürüyüş..
 Semih Yalçın, yaptığı yazılı açıklamada, iktidara yönelik tenkit haberlerinin medyada yer almasının Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın emriyle engellendiğinin internet sitelerine düşen ses kayıtlarıyla ortaya çıktığını savundu.
"Bir başbakanın gazete yönetimini arayıp emirler yağdırdığı ve haber politikasına müdahale ettiği hangi demokratik ülkede görülmüştür" ifadesini kullanan Yalçın, şunları kaydetti:

"Demek ki gazete ve televizyonların genel yayın yönetmenleri Başbakandan talimat almakta, onun isteği doğrultusunda haber ve yayın politikası belirlemektedir. Hangi gazete veya televizyonda hangi haberin nasıl yayınlanacağını genel yayın yönetmenleri değil, hükümet tayin etmektedir. Bu haliyle Başbakan, Türk medyasının umum yayın yönetmenidir. Sahibi bulundukları yayın kuruluşlarının çıkarlarını, toplumun çıkarlarını gözetmeye ve halkın sesi olmaya yeğleyen medya patronlarının ikiyüzlülüğü Başbakanın ses kayıtlarıyla bir kez daha ortaya çıkmıştır. Türk medyası hür değildir, tamamen hükümetin denetimi altına girmiştir. Hükümetin vesayeti altındadır. Basının özgürce görevini yerine getiremediği bir ülkede halk da susturulmuş demektir."

Muhalefeti çoğulcu demokrasilerin vazgeçilmez unsuru olarak nitelendiren Yalçın, açıklamasının devamında şunları belirtti:

"Basın mensuplarını ve kuruluşlarını Başbakan Erdoğan'ın gazetecilik mesleğinin onurunu çiğneyen tutumuna ve medyayı hükümetin dümen suyuna sokma çabalarına karşı direnmeye çağırıyoruz. Eminiz ki namuslu ve haysiyetli gazeteciler ve basın mensupları adına Türkiye Gazeteciler Cemiyeti üzerine düşen görevi yerine getirecektir."

Kaynak: AA




Editör: TE Bilisim