Ümit Özdağ ‘Türk Çernobili’ diyerek faciaya karşı böyle uyarmıştı: Acil durum ilan edilmeli Ümit Özdağ ‘Türk Çernobili’ diyerek faciaya karşı böyle uyarmıştı: Acil durum ilan edilmeli
 Seçmenlerin oy pusulalarının sayımı hız kesmeden devam ediyor. Şimdiki oy oranlarına dair açıklamalar yapan MHP’li Yusuf Halaçoğlu, “HDP oy oranını korursa AK Parti’nin düşüşü de bu şekilde devam ederse AK Parti HDP ile koalisyona gider” dedi.

MHP Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, partilerin oy oranlarındaki son durumu değerlendirdi:

“MHP İÇİN DAHA FAZLA BİR OY ORANI BEKLİYORDUK”

Açıkçası MHP için şu anki oy oranından daha fazlasını bekliyorduk. AK Parti ciddi anlamda bir oy kaybına uğradı fakat duruma bakılırsa daha fazla bir oy kaybı da söz konusu olabilir. AK Parti her ne kadar cumhurbaşkanı ile çalışıyor olsa da bunun fayda getirmediğini görüyoruz. Bununla beraber AK Parti bu kadar yolsuzluğun arkasından yine de bu kadar oy alacağını düşünmüyorduk. Ama maalesef halkın tercihi bu yönde oldu.

“MHP DAHA ÇOK AK PARTİ’DEN OY ÇEKTİ”

MHP’nin çok daha fazla oy alacağını tahmin ediyorduk. CHP’den MHP’ye oy kayma durumunun söz konusu olduğunu düşünmüyorum. Daha çok MHP AK Parti’den oy çekti. Biz zaten bu olasılık üzerinden bir oy grafiğinden bahsediyorduk. CHPnin oyları HDP’ye kaymış gözüküyor. CHP’nin çizdiği tablo eski seçimlere nazaran sağladığı oy grafiği bu saptamanın doğruluğu hakkında ciddi ipuçları veriyor.

“AK PARTİ HDP İLE KOALİSYONA GİDER”

Bize AK Parti’den oy kaydı. Ama CHP’nin oylarından bir kısmı da HDP’ye kaydı. MHP beklenildiği kadar oy çekemedi AK Parti’den.  HDP oy oranını korursa AK Parti’nin düşüşü de bu şekilde devam ederse AK Parti HDP ile koalisyona gider. AK Parti tek başına kabineyi oluşturamayacaktır. Yüzde 41’lere kadar indi AK Parti. Bana göre yüzde 40 bandında kalacaktır. HDP’nin de yüzde 11 bandından biraz aşağı inebilir.  



KAYNAK: AJANSHABER

Editör: TE Bilisim