Zafer Partisi Ümraniye İlçe Teşkilatı şehit olan altı askerimiz için yürüyüş.. Zafer Partisi Ümraniye İlçe Teşkilatı şehit olan altı askerimiz için yürüyüş..
 Türk siyasetinde dürüst ve ilkeli siyasetin son limanı olan Milliyetçi Hareket Partisine programlı saldırıların CHP ayağını Özgür Özel'in üstlendiğini belirten MHP'li Akçay, "CHP'li Özel demagoji cezbesine kapılmış ve ne dediğini kendi duymayan, okuduğunu ve dinlediğini anlamayan bir siyasetçi profili çizmektedir. Sayın Özel'e tavsiyem bu saçmalıklarını dile getirirken öncelikle Sayın Genel Başkanımızın, Genel Başkan Yardımcılarımızın ve bizlerin açıklamalarını esas almasıdır. Acaba kimin ağzından bu yönde bir açıklama duymuştur?" dedi.

 

CHP'li Özel'in AKP'li bakanlar hakkındaki HDP'nin gensorularının oylamalarındaki MHP'nin tutumunu eleştiren sözlerini değerlendiren Akçay, Özgür Özel'in HDP'nin grup başkanvekili gibi hareket ettiğini savundu. Akçay, "Biz HDP'nin verdiği gensorularda "hayır" oyu kullandık, CHP'nin getirdiği gensoruları kabul oyu vererek destekledik. Burada şaşırtıcı olan şudur: CHP'nin grup başkanvekili HDP'nin gensorularını savunmakta, bizi HDP'ye destek vermemekle itham etmektedir. CHP'li Özel MHP'nin HDP'ye karşı tavrından neden rahatsızdır? Sayın Özel siz HDP'nin grup başkanvekili misiniz? Rozetinizde CHP amblemi var, ama gönlünüzde ve zihninizde HDP mi var, neden HDP'yi savunma gayreti içerisindesiniz?

 

 

CHP'li Özel'in falcılık yaparak Milliyetçi Hareket Partisine üç-dört bakanlık için partili Cumhurbaşkanı konusunda AKP'ye destek verecek diye iftira atmasını anlamak mümkün değildir. Bir zamanlar ülkenin birliği ve bütünlüğü noktasında dimdik ayakta duran CHP'yi bu gün HDP ile aynı noktada buluşturan ve PKK'nın taleplerine aracılık eder hale getiren nedir?" dedi.

 

"GENEL BAŞKANIMIZ ASALET VE SAYGI SEMBOLÜDÜR"

CHP'li Özel'in MHP genel başkanı Devlet BAHÇELİ'ye yönelik eleştirilerine de cevap veren MHP'li AKÇAY, "Genel Başkanımız Sayın Devlet BAHÇELİ bir asalet ve saygı sembolüdür. Merak etmeyin eğer bir gün düçar ve düşkün kalırsanız Devlet BAHÇELİ bir Hilal-i Ahmer gibi sizi de şefkatine alır. Sayın genel başkanımızı henüz ceketinin düğmeleri açıkken bir Allah'ın kulu görmedi. Asil ve saygılı bir duruş neden eleştirilir? Sizde hiç gelenek, görenek, adap ve saygı kalmadı mı?" dedi.

 

AKÇAY'DAN ÖZEL'E SORULAR

MHP'li Akçay açıklamasına şöyle devam etti: " Bundan önce 8 Mart'ta da sizlerle bir araya gelip Sayın Özel'in akıldışı konuşmalarına ilişkin kamuoyunu bilgilendirmek zorunda kalmıştım. O basın toplantısında Sayın Özel'e bazı sorular da yöneltmiştim. 2 ay geçti; henüz cevap vermedi. Bu vesileyle sorularımı tekrarlamak isterim. Deniz Baykalı'ın söylediği gibi; partinizin AKP ile HDP arasında sarkaç görevi gördüğü bugünlerde, terörle mücadele konusunda genel başkanınızdan ve milletvekillerinizden farklı ve zıt sesler çıkan parti CHP değil mi? İktidara gelememenin acısıyla sürekli açılımlar yaparak ilkelerinden uzaklaşan siz değil misiniz? HDP'den rol kapmaya çalışan siz değil misiniz?

 

İmralı Canisi Öcalan'ın 10 maddelik paketini dönemin Başbakanı Tayyip Erdoğan'a kendi projesi olarak sunan CHP Genel Başkanı Sayın Kılıçdaroğlu değil midir? PKK'nın Suriye uzantısı "YPG bizim için terör örgütü değildir" diyen sayın genel başkanınız değil midir? Sizin milletvekilleriniz değil miydi PKK'lıları şehit olarak niteleyenler? PKK'nın savunuculuğunu yapan ve PKK'lılarla birlikte dağa çıkarak PKK'ya meşruiyet kazandırmaya çalışan sizin milletvekilleriniz değil miydi? İmralı canisinin taleplerini kanun teklifi haline getiren sizin CHP'li milletvekiliniz değil miydi? Sözde Ermeni soykırımı konusunda HDP ile aynı kulvarda birleşen siz değil misiniz? "Ben ve çevremdekiler HDP'ye oy verdik." diyen CHP milletvekili ve yöneticileri değil miydi?

 

"YALAN VE İFTİRANIN SONUCU İTİRAF VE ÖZÜRDÜR"

"CHP'nin sözcüsü kendi acınası durumlarına bakıp öz eleştiri yapacaklarına Türk siyasetinin ilkeli, dürüst ve yüz akı partisi MHP aleyhinde kampanya yürütme gayretindedir. MHP'nin Anayasa ve dokunulmazlıklar konusundaki ilkeli, tutarlı ve dürüst duruşu CHP'yi rahatsız etmiştir. Bu rahatsızlık yalan, iftira ve nefret söylemine dönüşmüştür. Yalan ve iftiranın hasadı hüsrandır. Yalan ve iftiranın kaçınılmaz sonucu itiraf ve özürdür. Sonuç olarak, kim ne derse desin. Milliyetçi Hareket Partisi hak bildiği yoldan devam edecektir. MHP Türk siyasi hayatının onurlu amiral gemisidir; bu konumunu da muhafaza edecektir."

Editör: TE Bilisim