Seçim tarihi açıklandı, gözler YSK'da! Seçim tarihi açıklandı, gözler YSK'da!
 MHP Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, anayasa değişikliğinin referanduma götürülmesi halinde bile AK Parti'nin kasım ayında bir erken seçime hazırlandığını söyledi. Halaçoğlu ayrıca, Türkiye'nin gerçekte anayasa değişikliğinden çok daha önemli ve ülkenin geleceğini de karartacak olaylarla karşı karşıya olduğunu ifade etti.

MHP Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, Türkiye’yi her koşulda bu yıl erken seçimin beklediğini söyledi. Halaçoğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin “Anayasa değişikliği teklifi Meclisten geçmediği takdirde millet iradesine gidilebileceği” görüşüne ilişkin de, “330 olsa da, hatta halk oylamasında anayasa onaylansa da zaten erken seçim yapacak AKP. Muhtemeldir ki kasım ayında bir seçim bekliyor Türkiye’yi” dedi.

Halaçoğlu, Gaziantep Bağımsız Milletvekili Ümit Özdağ ile Mecliste düzenlediği basın toplantısında, Türkiye’nin gerçekte anayasa değişikliğinden çok daha önemli ve ülkenin geleceğini de karartacak olaylarla karşı karşıya olduğunu savundu. Halaçoğlu, “Her biri gerçekleştiğinde doğrudan toplum düzenini altüst edecek ekonomik durum ile stratejik gelişmeler, gelecekte ülkeyi telafisi mümkün olmayan bir durumla karşı karşıya bırakacaktır. Anayasa değişikliği, Türkiye’yi tek adam rejimine götürecek ve kendi içinde dahi anayasaya aykırı bir tasarıdır” diye konuştu.

‘EKONOMİ TEMELLERİNDEN SARSILIYOR’

Ekonomideki gelişmelere değinen Halaçoğlu, Türk lirasının, dolar ve euro karşısında değer kaybetmesinin, ekonomiyi temellerinden sarsacak bir gelişme olduğunu söyledi.

Tüm bunların yanısıra KKTC’nin de ‘elden gettiğini’ savunan Halaçoğlu “Türkiye’ye ait 18 adanın Yunanistan tarafından işgaline hükümet tarafından tepki gösterilmiyor. Sizi bir tarihçi olarak ikaz ediyorum. Hiç şüpheniz olmasın ki bu tür hesaplar kapanmadan tarih sayfaları daha hiçbir zaman kapanmamıştır ve bu olaylar tarih sayfalarına geçmiştir” dedi.

Ümit Özdağ da “Türkiye’nin, Türk milletinin ve Kıbrıs Türklüğünün menfaatlerini ihlal eden rezil anlaşma kabul edilir ve şehit kanlarıyla sulanmış topraklar Rum emperyalizmine terk edilir, KKTC yıkılır ve Kıbrıs ikinci Girit olma sürecine girerse ki girecek, o zaman orada bu sonucun ortaya çıkması için şehit olan Türk askerlerinin ve mücahitlerimizin neden şehit olduklarının sorgulanması gerekir” diye konuştu.

‘330 KONUSUNDA KENDİLERİNE GÜVENMİYORLAR’

Daha sonra Halaçoğlu ile Özdağ, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Halaçoğlu, “MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, anayasa görüşmelerinde 330 çıkmazsa erken seçim olabileceği” yönündeki açıklamasının hatırlatılması üzerine şunları söyledi:

“330 olsa da hatta halk oylamasında anayasa onaylansa da zaten erken seçim yapacak AKP. Bu referandumun sonuçlanması, ‘evet’ veya ‘hayır’ olması hiçbir şeyi değiştirmiyor. ‘Evet’ dendiği takdirde zaten Türkiye tek kişilik bir yönetime tabi tutulacak. AK Parti içerisinde, onlara göre temizlenmesi icap eden kişiler bir şekilde yeni bir seçim yapılmadan temizlenemez. Onun için de muhtemeldir ki kasım ayında bir seçim bekliyor Türkiye’yi.”

‘6 AYDA YSK ÜYELERİNİ DEĞİŞTİRİP, SEÇİME GİTME HESABINDALAR’

Halaçoğlu, sözlerine şöyle devam etti: “Bu anayasa taslağının, geçici 18. maddesine baktığınızda şunu görürsünüz; sözde 2019’da yürürlüğe gireceği söylenen bu anayasa değişikliğiyle aslında, ‘Bu geçici madde ile 6 ay içerisinde Meclis gerekli tüzük değişikliğini ve kanunları çıkarır’ denmektedir. Hangi sebeple 6 ayla sınırlandırmıştır. Hani 2019’dan sonra yürürlüğe girecek bir anlaşmaydı. Ayrıca ’30 gün içerisinde üst düzey yargı organları üyeleri belirlenir ve 40. gün göreve başlar’ deniyor. Hangi sebeple? Yani YSK da dahil olmak üzere hepsinin üyeleri yeniden belirlenecek ve erken seçim için tüm organlar hazır hale getirilecek. Nitekim her hafta en az 6 AKP’li bakan, Türkiye’nin değişik yerlerinde şimdiden seçim yatırımı yapmaktadır. ‘Evet’ de ‘hayır’ da dense seçim olacak. Ancak ‘hayır’ dendiği zaman muhtemeldir ki AKP yeni bir seçime girmekten çekinecek ve seçime giremeyecektir.”

 PROF.DR.YUSUF HALAÇOĞLU

Editör: TE Bilisim