BİZ OLALIM; BİR OLALIM. "MODERN VE GELENEĞİN ARASINDAKİ GERİLİMDEN," ANCAK BU YOLLA KURTULURUZ... BİZ OLALIM; BİR OLALIM. "MODERN VE GELENEĞİN ARASINDAKİ GERİLİMDEN," ANCAK BU YOLLA KURTULURUZ...
 CHP ve MHP'ye yönelik kaset komplolarına ilişkin bir soruyu cevaplandıran MHP İl Başkanı Karataş, “Eğer kaset  işini cemaat yapmış olsaydı Tayyip Erdoğan bugün sokaklarda “Ey MHP'liler, bunu cemaat yaptı” diye konuşmaya başlardı.  Demek yapan da bunlar, izleyen de bunlar  yaygınlaştıran da bunlar." dedi. Karataş, 7 Haziran genel seçimlerinde MHP üzerinde oynanan bütün oyunların hesabını Türk hukukunun ve adaletinin önünde soracaklarını kaydetti.
Bülent Karataş, seçim çalışmalarını değerlendirdiği CNNTürk'teki canlı yayında Melih Gökçek ve Bülent Arınç arasındaki kavgaya da değindi.

Karataş, Arınç'ın kendi partisini ülke çıkarlarının önüne koyduğunu belirterek, “Bülent Arınç, Melih Gökçek ile ilgili değerlendirme yapacakken, “8 Haziran olsun konuşacağım” diyor. Bu doğru bir şey mi? Bu adalete sığar mı? Bu hukuka sığar mı? Bu vicdana sığar mı? Bu inanmış olduğu dinin değerlerine sığar mı? Sizin belediye başkanınızın yolsuzluğu, hırsızlığı, arsızlığı varsa, millete karşı işlenmiş bir suç varsa adalete teslim etmelisiniz. Kendi partinizin (AKP) zarar görmemesi adına  ülkenin zarar görmesini nasıl göze alırsınız.” ifadelerini kullandı.

Zaman'ın haberine göre, 7 Haziran 2015 günü iktidar oldukları takdirde hukuksuzlukların hesabını soracaklarını belirten Karataş, “Türk hukukun önünde Bülent Arınç'a “Melih Gökçek'in söyleyemediğiniz 100 tane suçu nedir?” bu soruların cevaplarını onlara söylettireceğiz. Millete çektirdikleri zulmü ve zalimliklerin bedelini ödeteceğiz.” şeklinde konuştu.

Ayrıca MHP İstanbul İl Başkanı Karataş çözüm sürecine yönelik sorulan soruya ise “Türkiye'de Kürt sorunu değil anlayış sorunu var.” dedi.

12 Haziran 2011 genel seçimleri öncesi aralarında MHP genel başkan yardımcısının da olduğu  6 milletvekilini hedef alan kasetler yayınlanmıştı. Ayrıca CHP lideri Deniz Baykal da aynı dönem kaset skandalı ile genel başkanlık koltuğunu bırakmıştı. Dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ise meydanlarda özel hayatın gizliliği ile ilgili eleştirilere “Ne özeli, bunlar genel” şeklinde cevap vermesi büyük tepkiye neden olmuştu.

Zaman

Editör: TE Bilisim