SİNAN OĞAN

MHP Genel Başkan adayı Sinan Oğan, Yargıtay'ın kararı için Twitter'dan, "Yargıtay, kurultay dedi. Hayırlı olsun" dedi. 

Daha sonra HABERTÜRK TV'ye konuşan Oğan şunları söyledi:

"Bu beklediğimiz, geç kalmış bir karardır. Yargıtay, 'evet' dedi. Bu saatten sonra yapılabilecek tek şey kurultayımızı gerçekleştirmek. Sayın Bahçeli'nin de sözü vardı. Genel Merkezimizin de farklı arayışlara girmeden dört elle bu kurultaya gitmeyi bekliyoruz. Sayın Genel Başkan da, Genel Merkez yöneticileri de hepimizin başkanı, yöneticileridir. Kimse MHP'de aayrışma beklemesin. Kısa zamanda bu kurultayın yapılmasını bekliyoruz. Sayın Genel Başkan canlı yayınlarda 'Yargıtay'ın kararına saygı duyacağız' demiştir. Basına yansıdığı kadarıyla 'Hukuk mücadelemiz devam edecektir' yönündeki açıklamaları yanlış buluyoruz. Biz MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin sözünün Genel Merkez tarafından da kabul edilmesini ve bu işlemlerin başlatılmasını bekliyoruz. 3 hafta içinde bu kurultayımızı yapacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın."



MERAL AKŞENER

Kararı Twitter'dan değerlendiren Genel Başkan Adayı Meral Akşener de, "Yargı kararı ile onaylanan Olağanüstü Kongremiz hayırlı olsun" dedi.



KORAY AYDIN

MHP Genel Başkan adaylarından Koray Aydın HABERTÜRK TV'ye şunları söyledi:

"Yargıtay'ın bu kararından sonra işlemler başlayabilir. Genel Merkez'in 'Hukuki yollar bitmemiştir' açıklamasından ne kastediyorlar anlamadım. Bunun için bir yol bilmiyorum. Önümüzdeki 20 gün içinde tüzük kurultayı yapılacak, daha sonraki süreçte de seçimli olağanüstü kongre gündeme gelecektir diye düşünüyorum. Hukuk son sözünü söylemiştir. Bu kongrenin engellenmesi mümkün değildir. Bu karar MHP'lilerin ortak iradesiyle alınmış bir karardır. Üzerimize düşen sorumlulukların gereğini yerine getireceğiz. Çağrı Heyeti ilk fırsatta toplanıp, 20 günlük süre içinde bu süreç devam eder. Bunu engelleyecek hukuki durum olmadığını düşünüyorum. Bu süreç artık durdurulamaz bir süreçtir. Bu sürecin hukuken tamamlandığını düşünüyorum."

Seçim tarihi açıklandı, gözler YSK'da! Seçim tarihi açıklandı, gözler YSK'da!

Editör: TE Bilisim