MHP Isparta Milletvekili Nuri Okutan, "Meral Akşener'le birlikte hareket ediyorum. MHP milletvekiliyim, bu hareketin dışında bir arayış içinde değiliz." dedi.

Okutan, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, sözlerine, Fransa'daki terör saldırısını kınayarak başladı. 

Suriyeli sığınmacılara vatandaşlık verilmesi çalışmalarına yönelik eleştirilerini anlatan Okutan, "Sayın Cumhurbaşkanımızın verdiği bu sorumsuz beyanat, ülkemizde çok tehlikeli gelişmelerin kapısını açmıştır. Milletimiz Suriyeli sığınmacılara vatandaşlık içinde ali cengiz oyunu olduğunu anlamış ve olaya şüpheyle yaklaşmaya başlamıştır."ifadesini kullandı.

Ümit Özdağ ‘Türk Çernobili’ diyerek faciaya karşı böyle uyarmıştı: Acil durum ilan edilmeli Ümit Özdağ ‘Türk Çernobili’ diyerek faciaya karşı böyle uyarmıştı: Acil durum ilan edilmeli

Türkiye'nin her türlü terör örgütünün eylemlerine açık hale getirildiğini iddia eden Okutan "Türkiye şu anda; PYD ve IŞİD dışında, El-Şebab'ından El Kaidesi'ne, Boko Haram'ından akla hayale gelmeyecek örgütlerin hepsine eylem imkanı tanıyan ülke konumuna getirilmiştir." iddiasında bulundu.

Okutan, bir gazetecinin, "Siz, Meral Akşener birlikte mi hareket ediyorsunuz?" sorusuna, "Evet, Akşener'le birlikte hareket ediyorum ama değişim, yenilik isteyen diğer aday adayları ile de geçmişten kaynaklanan sıkı ilişkilerimiz var. Hepsini bu yarışa layık görüyorum. İnşallah, diğer aday adayları ile birlikte güç birliği içinde hareket edip, milletin, MHP'den beklediği yeni çıkışı hep birlikte yaparız. Bu manada bir rol alabilirsem de mutlu olurum." cevabını verdi.

Nuri Okutan, "MHP Genel Merkezi'nin, Akşener ve kendisine destek veren yaklaşık 20 delegeyi disipline sevkedeceği ve ihraç yolunu açacağı belirtiliyor. Buna ne dersiniz?" sorusunu yanıtlarken, "Bu konuda bilgim yok. Ama Sayın Genel Başkanımızla ve parti yetkililerimizle basın önünde karşı karşı gelmek gibi bir zor durumu yaşamak istemem. İnşallah bu tür şeyler olmaz. Biz hep birlikte MHP'yi yüceltmek arzusundayız. Milletin bizden beklediği budur. Bu beklentiyi, birbirimizi kırmadan, dökmeden ve en kısa zamanda yapabilirsek kendimizi başarılı saymış olacağız." diye konuştu.

Editör: TE Bilisim