Akil İnsanlar heyetine seçilen ve çalışmalara başlayan ünlü oyuncu Hülya Koçyiğit, kendilerine yönelik yapılan eleştirilere“Akil İnsanları linç ediyorlar, Vurun Kahpeye filmi gibi” ifadelerini kullanmıştı. Hülya Koçyiğit'in bu sözlerine MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın'dan yanıt geldi.

Bir televizyon programına katılan MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, "Kendi ifadeleriyle açıklamam gerekirse oyunun adı ’Kandil Boylum Kızıl Yazmalım’dır"dedi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın Hülya Koçyiğit’in bu düşüncelerine katılmadığını ifade ederek,“Bugün Türkiye’de olanlar vatandaşların normal tepkileridir. Bunu normal görmek lazım. ’Vurun kahpeye’ filminde olduğu gibi bir tecavüz, bir saldırı söz konusu değil. Olmasını da temenni etmiyoruz. Ama eğer demokratik bir ülkedeysek bu anlamda çıktıkları yollarda, illerde gördükleri tepkiyi normal karşılamaları gerekiyor. Çünkü kendileri yanlış bir iş içerisindeler” diye konuştu.

Gümüşhane ekibiyle 30 saat sonra gelen mutluluk Gümüşhane ekibiyle 30 saat sonra gelen mutluluk

’OYUNUN ADI: KANDİL BOYLUM KIZIL YAZMALIM ’

Çok net ifade ediyorum; kendi bildiği terminoloji üzerinden ifade ediyorum. Hülya Hanım ve diğer santçılar bu filmin sonunu biliyorlar mı ? Şu anda oynadıkları oyunu idrak içerisindeler mi? Bizce değiller. Oyunun ne olduğunu da çok açık bir şekilde ifade ediyoruz. Bu oyunun adı bölücülükten başka bir şey değil. Ama kendi ifadeleriyle açıklamam gerekirse; oyunun adı ’Kandil Boylum Kızıl Yazmalım’dır. Bu oyunu yazan Apo’dur yani İmralı canisidir . Bu oyunun baş aktörü Tayyip Erdoğan’dır. Yönetmeni de Barack Obama’dır. Hülya Hanım’ın ve diğerlerinin bunu görmeleri gerekir.”

“SANATÇILARIN ŞAHISLARINA SALDIRI YOK”

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin sanatçıların şahıslarına herhangi bir saldırıda bulunmadığını da vurgulayan Semih Yalçın, “Oradaki tepki o sanatçıların içinde bulundukları bu yanlışlığadır, geldikleri oyunadır. Bu oyunun içerisinde bilmediğiniz hususları gidip halka farklı bir şekilde anlatma gayreti içerisinde olmalarınadır” ifadelerini kullandı. 

Editör: TE Bilisim