Eski AKP Diyarbakır Milletvekili Abdurrahman Kurt, referandum sürecini Sputnik'e değerlendirdi.

Sözde "Çözüm Süreci" döneminde akil insanlar heyetinde yer alan AKP eski Diyarbakır Milletvekili Abdurrahman Kurt, başkanlık sistemi referandum sonuçlarını Sputnik'e değerlendirdi.  

KÜRTLERİN DESTEĞİYLE KAZANDIK

Kürt seçmenlerin desteği sayesinde AKP'nin referandum kazandığını söyleyen AKP'li Kurt, "Adeta MHP ile bir sistem değişikliği ittifakına girildi ama Kürtlerle buradan geçildi, sonuç budur yani. Kürtlerin verdiği oylar sayesinde ki bölgede şu anda yüzde 58'i geçtik benim hesaplarım yanlış değilse. Dolayısıyla Kürtlerin Türkiye'deki varlığı bu en kritik meselede bile çok can alıcı bir rol oynamış. Bunu demokratikleşmeyle, bölgedeki insanın kalkınmayla beklentileriyle, temsildeki adaletle, Türkiye'deki entegrasyon süresinin siyasette, bürokraside, ekonomide her alanda yaygın bir şekilde yaşanmasıyla çok daha güçlü hale getirmek mümkün. O anlamda da umut verici oldu benim için." şeklinde konuştu.‘

Zafer Partisi Ümraniye İlçe Teşkilatı şehit olan altı askerimiz için yürüyüş.. Zafer Partisi Ümraniye İlçe Teşkilatı şehit olan altı askerimiz için yürüyüş..

Referandum sürecinde Peşmerge başı Mesud Barzani'nin ziyareti sırasında hem Ankara hem de İstanbul'a paçavraların asılması çok tartışılmıştı. Abdurrahman Kurt'a göre bu tartışmada AKP'nin dik durması da Kürt seçmeni etkiledi. Kurt, "Bayrak ile ilgili tartışmada AK Parti'nin dik durması, anayasa gereği neyse, uluslararası hukukun gereği neyse o şekilde karşılamanın yapıldığına ilişkin tavrını koruması çok önemli bir duruştu" dedi.

ERDOĞAN'DAN ÖZEL TEŞEKKÜR

HDP'nin daha ağırlıklı bir varlık gösterdiği bölgeden çıkan ‘evet' oyları hem Cumhurbaşkanı hem de AK Parti'yi memnun etti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, referandum sonuçlarının belli olmasının ardından yaptığı açıklamada bölgeye özellikle teşekkür etti. Erdoğan, "Verilen tüm oylar, elbette önemlidir ama özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgemizdeki oyların ayrıca önemi olduğunu da burada vurgulamak isterim. Partilerin halk oylamasındaki pozisyonlarını dikkate aldığımızda, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki tüm illerde 10 ila 20 puanlık artışlar olduğunu görüyoruz. İnşallah bu sonuçlar, ülkemizin önünde yeni bir dönemin başladığının da müjdecisi olacaktır" dedi.

Editör: TE Bilisim