Parti yöneticisi ve milletvekillerinin Facebook, Twitter gibi sosyal medya sitelerinde hesapları bulunuyor. Bunu fark eden bilgisayar korsanları, partili isimleri hedef aldılar. Bugüne kadar Genel Başkan Yardımcıları Ruhsar Demirel, Mevlüt Karakaya, Atilla Kaya ve Emin Haluk Ayhan ile Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz ve Mersin Milletvekili Ali Öz’ün hesabı ya korsanlar tarafından kırıldı ya da kırılmaya çalışıldı. Kaya hesabını kapatma yoluna giderken, Yılmaz hesabının kontrolünü kaybetti.

''PARTİYE YARDIM EDİN''
Partili birçok ismin de aynı durumla karşı karşıya kaldığı, ancak bunu gizli tutmayı tercih ettiği öne sürülüyor. Hackerların son kurbanı Bozyel oldu. Bozyel’in Facebook hesabını kıran korsanlar, listesinde bulunan kişilere, daha öncekilere yaptıkları gibi mesaj atarak, para ya da GSM hatlarına para yüklemesini istediler. “Partiye yardım edin” denilerek kandırılan vatandaşlardan bazıları durumu bildirince konudan haberdar olan Bozyel harekete geçti ve hesabını kurtarabildi.

Gümüşhane ekibiyle 30 saat sonra gelen mutluluk Gümüşhane ekibiyle 30 saat sonra gelen mutluluk
ÖNCE E-MAIL KIRILIYOR
Profesyonel ekipler görevlendiren partililer, korsanlara karşı daha etkin yöntemler alıyor. Bu çalışmalar neticesinde korsanların hesapları nasıl ele geçirdiği de anlaşıldı. Edinilen bilgiye göre korsanlar önce Facebook ya da Twitter’da kullanılan e-mail hesabını buluyor ve bu hesabı kırıyor. E-posta hesabı kırıldıktan sonra sosyal medya sitesine başvuru yapan korsanlar “Şifremi unuttum” diyerek, kırdıkları e-posta hesabına yeni bir şifre gönderilmesini sağlıyor, sonra da hesaba girerek bütün “gizli soruları” değiştiriyorlar. Böylece asıl hesap sahibi, hesabın kendisine ait olduğunu ispatlamakta da zorlanıyor. Sonrasında ise korsanlar tarafından arkadaş ve takipçi listesinde bulunan kişilere mesajlar gönderilerek onlardan para, kontör gibi isteklerde bulunuluyor.

KAYNAK:HÜRRİYET

Editör: TE Bilisim