Saatler sonra enkaz altından kurtarılan bebekler Saatler sonra enkaz altından kurtarılan bebekler
 MHP bu ülkenin en asil, şerefli, kutlu ve mübarek milli direnç kalesidir.MHP genel başkanı üzerinden ipe sapa gelmez söz ve davranışlarla,Türk İslam ahlakı ile asla bağdaşmayan,hakaret küfür iftira kampanyası ile, itibarsızlaştırma arayışları, asla milliyetçi Ülkücü misyonun eleştiri muhalefet dili olamaz. Eleştiri bir tarafa mensuplarının hayatını tanzim eden inanç ideal ve ahlak ölçüleri ortadadır. MHP genel başkanını, dünyada değil Müslümanlık, hiç bir inanç sistemi ile bağdaşmayacak bir yöntemle eleştirmek, aslında bir yerlerden düğmeye basıldığının ispatıdır. Bu nasıl ruh halidir? Bu nasıl kindir? Bu nasıl ahlak, edep ve adap yoksunluğudur?

Ülküdaşlık hukuku olmayan,kardeşlik endişesi taşımayan,helalleşme gereği duymayan, bir eleştiri dili ile şehitlerin ve başbuğun, Türk milletine mirası olan, bu hareket tartışılabilir mi? Bu tartışmaların şahsiyetçilik, ahlakçılık ve adamlık neresindedir? Bu tartışma ile kardeşlerinin hakkını gasp edenler, milletin ve bu hareketin hakkını savunabilir mi? MHP genel başkanını değiştirme iddiasında olanların, önce kendi davranışlarını gözden geçirmek ve kendilerini değiştirme mecburiyetleri vardır. MHP bu davranış kalıpları ile anca yara alır,bindiğimiz dal kesilir ve çatırdatıp yıkılmak istenen yapının altında hep birlikte kalırız. Sanal alemde yapılan tartışmalar ve tertiplenen toplantıların diline sanırım en fazla Türk milletinin düşmanları ve bölücüler sevinirler.

Eleştirmek en iyisini en güzelini yakalama söylemi masumdur.Ancak bu masumiyet kaide ve kurallara bağlanmıştır. Şahısları incitmeden, nefislere ağır gelmeyecek, hataları ortadan kaldırma yöntemi Hz.Hasan ve Hüseyin efendimizin,yanlış abdest alan yaşlı bir Müslümanın hatasını düzeltme yöntemi ibretlik bir hata düzeltme örneğidir. Kabadayılık gösterileri ile küfür, hakaret iftira itibarsızlaştırma davranışları ile MHP ye kurulan ihanet tertip ve tuzaklara ancak malzeme olunur. MHP eleştirisi yapanların ilke değil, yaklaşan seçimlerle ilgili MHP'nin önünü kesme veya koltuk arayışları olduğu noktasında, çok ciddi iddialar dolaşıyor.Kim nerede neyin pazarlığını yapıyor?İlerleyen günlerde bunu daha net görme imkanı olacaktır. Milliyetçi Ülkücü hareketin vicdanı, bütün olanları yerli yerine oturtacak, bu çirkin iftira ve ahlak dışı dalgayı bertaraf edecek, kendi öz eleştirisini yapacak,yeterli demokratik olgunluk ve geleneklere sahiptir. Parti içi eleştiri kültürünü özümseyememiş,yaratılıştan gelen farklılıklarını zenginlik olarak hareketin kurumsal yapısına taşıma becerisini gösteremeyenler, ancak başka yelkenlere rüzgar verir, başkalarının değirmenine su taşırlar.

MHP dolu dizgin,gümbür gümbür iktidara yürüyor.Yeter ki gölge etmeyin, konuşunca hakkı konuşmasını beceremeyenler, susarak bu kutlu mübarek yürüyüşü seyredebilirler. Bu hareketin kurumsal kültürü, beşinci kol, ihanet,tertip, tuzak ve komplolar konusunda yeteri potansiyel sosyal hafızaya sahiptir. MHP bir türlü bitmek bilmeyen husumet, kin ve iftira dalgalarını yara yara, tek başına iktidara geliyor. Selam olsun karşılıksız sevda çeken milli direnç gösteren gönüllere! Selam olsun ben değil MHP iktidara gelsin diyen güzel yüreklere! Selam olsun mübarek kutlu yolun fedakar çilekeş yolcularına!

Sabri ŞENEL
Editör: TE Bilisim