Ümit Özdağ ‘Türk Çernobili’ diyerek faciaya karşı böyle uyarmıştı: Acil durum ilan edilmeli Ümit Özdağ ‘Türk Çernobili’ diyerek faciaya karşı böyle uyarmıştı: Acil durum ilan edilmeli
 CHP Ankara Milletvekili Dr. Murat Emir, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile geçen hafta tedavi gördüğü hastanede Erdoğan tarafından ziyaret edilen Kadir Mısıroğlu arasında 42 yıl önceye dayanan bir sırrı Meclis Genel Kurulu’nda anlattı.

Erdoğan’ın, gençlik kolları başkanı seçildiği Milli Selamet Partisi (MSP) İstanbul İl Gençlik Kolları Kongresi’nde hile yapılarak oyların çalındığını aktaran CHP’li Emir, kongrede divan başkanının Kadir Mısıroğlu olduğunu ifade ederek, “Anlayacağınız Mısıroğlu ile Erdoğan arasındaki işbirliği ile omuz omuza yürüme çok eski yıllara dayanmakta; seçim hileleri de MSP geleneğinin ve bugünkü uzantılarının temel özelliklerinden biri olmaktadır” dedi.

CHP’li Emir, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, Atatürk’ün heykellerini kastederek “Köpek leşi gibi sürüklendiğini göreceksiniz” diyen Kadir Mısıroğlu’nun, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından hastanede ziyaret edilmesini eleştirerek, bu ziyaretin normal bir hasta ziyareti olmadığına dikkat çekti. “Bu ziyaretin insani bir hasta ziyareti olmaktan öte, Atatürk düşmanlarına verilmiş yüreklendirici bir mesaj olduğu açıktır” diyen Emir, Kadir Mısıroğlu ile Erdoğan’ın, 42 yıl önce, oyların çalındığı MSP İstanbul İl Gençlik Kolları Kongresi’nde yollarının kesiştiğini; bu kesişmenin hikayesinin de Serkan Yorgancılar’ın ‘İslamcı Gençliğin Yazılmamış Öyküsü AKINCILAR’ isimli kitabında anlatıldığını belirtti. Söz konusu kitapta, dönemin MSP’li işadamı Yakup Kaldırım’ın, Erdoğan’ın hileyle nasıl gençlik kolları başkanı seçildiğine ilişkin anısına yer verildiğini kaydeden CHP’li Emir, şöyle dedi:


Mısıroğlu, hile ile Erdoğan’ın yolunu açmış!


“Erdoğan ve Mısıroğlu yolları daha ilk gençlik yollarında kesişmiş. Mısıroğlu, Erdoğan’ın Milli Selamet Partisi (MSP) İstanbul İl Gençlik Kolları Başkanı seçildiği kongrede divan başkanlığı yapmıştır. MSP’li işadamı Yakup Kaldırım’ın yayınlanmış anılarına göre de bu kongrede hile yapılmıştır, oylar çalınmıştır ve Mısıroğlu da bu oy çalınmasına göz yumarak, Sayın Erdoğan’ın İstanbul Gençlik Kolları Başkanı olmasının önünü açmıştır. Yani anlayacağınız Mısıroğlu ile Erdoğan arasındaki işbirliği ile omuz omuza yürüme çok eski yıllara dayanmakta; seçim hileleri de MSP geleneğinin ve bugünkü uzantılarının temel özelliklerinden biri olmaktadır.”

(Kaynak: Gerçek Gündem)


Editör: TE Bilisim