BİZ OLALIM; BİR OLALIM. "MODERN VE GELENEĞİN ARASINDAKİ GERİLİMDEN," ANCAK BU YOLLA KURTULURUZ... BİZ OLALIM; BİR OLALIM. "MODERN VE GELENEĞİN ARASINDAKİ GERİLİMDEN," ANCAK BU YOLLA KURTULURUZ...
 Tarih: 30 Mart 2017

Şefkat Çetin, partisinin SİYASİ GELİŞMELERLE İLGİLİ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI'nda 16 Nisan referandumunda niye "Evet" oyu vereceklerini anlatıyor...

Kendisine "Ülkücü" diyenlerin, partiyi bir şahısı desteklemekle suçlamalarına hakaret ediyor.  "bizi bir şahısı ya da partyi desteklemekle suçlayacak kadar alçaklaştılar ve şerefsizleştiler" diyor.

Devamında ise, belki bugünleri hazırlayacak olan cümleler sarf ediyor.

"Değerli arkadaşlar, Biz Türk Milletinin bağrından çıktık. Türk Milletinin sevgi ve güvenini kazandık.

Yaşar beyin biraz önce geriye dönük anlattığı dönemde AĞIR BEDELLER ödedik.

MİLLİYETÇİ ÜLKÜCÜ HAREKETİN BÜNYESİNDEN CUMHURBAŞKANI ÇIKARAMAYACAK MIYIZ? (Yoğun alkışlar)

Milliyetçi Ülkücü Hareketin bünyesinden SİYASİ İKTİDAR OLAMAYACAK MIYIZ?

Niye kendimizi BİRİLERİNİ DESTEKLEMEK GİBİ ACİZ, YETENEKSİZ, VASIFSIZ, ÖZGÜVENİNİ KAYBETMİŞ İNSANLAR DURUMUNA SOKTURUYORUZ?

Olanların bizden ne fazlalığı var?

Milliyetçi Ülkücü Hareketin lideri Dürüst devlet adamı olarak göğsümü gere gere savunduğumuz LİDERİMİZ Cumhurbaşkanı olabilecekTINEYETE, ÖZGÜVENE, SAMİMİYETE SAHİP DEĞİL Mİ?"

Şefkat Çetin'in bu konuşması o dönemde çok alkış almış ve ikna olanlar zaten değişiklik olmasaydı da ilk 4 maddenn değiştirilemez ve değiştirilmesi teklif dahi edilemez durumda olduğu mevcut anayasaya yeni ve bir tek kişiye olağanüstü güçlerin bahşedildiği Anayasa teklifine oy vermişti.

Konuşmasının başındaki bu bölüm yeterince net değildi. Başkalarının Abant toplantısında ne gizli tezgahlar kurduğu kimseyi ilgilendirmiyordu.

Bir tek kişiye tüm gücün verildiği Anayasadan bile güçlü olarak "ilk dört maddenin değiştirilemez, değiştirilmesi teklif dahi edilemez" olduğu yasal kayıt altına alınmış ve kuvvetler ayrılığı düzenlemeleriyle de mevcut durumunu daha korumacı bir yapıyla perçinlemişti.

Oysa, referandum sonrasında yapılan değişikliklerle, bir tek kişi gücü ele geçirdiğinde; bir müddet sonra çeşitli manevralarla bu ilk dört maddeyi değiştirmeye heves edebilirdi. 16 Nisan'da kabul edilen değişikliklerin böyle bir riski vardı...

Bugünden bakıldığında bu konuşmanın artı ve eksileriyle sonuçlarını daha net olarak değerlendirebilmek mümkün. Şefkat Çetin'in MHP MYK'dan gönderilişinin nedeni, bu sözlerinin ileride parti yönetimini zaafa uğratacağı şeklinde değerlendirmek mümkün. Gerçek nedenleri hiç bir zaman bilemezesek de, bu konuşma hayli ilginç...

(Alıntı)

Videoyu izlemek isteyenler aşağıdan ulaşabilir.


Editör: TE Bilisim